Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Vingegaard, după ziua horror a lui Jumbo Visma. Ce șanse are să câștige Turul Franței

Cristian Mihală

Publicat 18/07/2022 la 11:13 GMT+3

Jonas Vingegaard a recunoscut că pierderile lui Kruijswijk și Roglic sunt neplăcute pentru Jumbo Visma și a dat detalii despre starea lui de sănătate după ce duminică el însuși a căzut.

Jonas Vingegaard

Credit imagine: AFP

Etapa a 15-a din Turul Franței a fost una liniștită, chiar dacă s-a desfășurat la temperaturi de 40 de grade. Plutonul, prin Alpecin-Fenix și Trek, au controlat evadarea, pentru un sprint la Carcassonne.
Într-o astfel de rundă, însă, e posibil să se fi scris istoria Turului Franței 2022. Nu pentru că Pogacar ar fi recuperat ceva în raport cu Vingegaard, evident, ci pentru că danezul a căzut. Dar marea problemă e reprezentată de faptul că echipa olandeză i-a pierdut pe Primoz Roglic și pe Steven Kruijswijk, doi rutieri cheie pentru Pirinei.
Slovenul a decis să se retragă din Le Tour, duminică, înainte de startul etapei, pentru a-i permite corpului să se recupereze total în perspectiva Vuelta. O hotărâre luată împreună cu directorii tehnici de la Jumbo, dar cu siguranță că Primoz ar fi continuat dacă știa ce urmează pentru echipa batavă. Steven Kruijswijk a căzut și el duminică, abandonând, cu ceea ce seamănă a fi o fractură de claviculă, iar Tiesj Benoot a făcut la rândul lui cunoștință cu asfaltul. Belgianul a avut puterea să continue, dar a sosit la peste 20 de minute de pluton, semn că există urme serioase ale accidentului suferit.
În aceste condiții, Vingegaard, liderul autoritar din Turul Franței, își vede speranțele de a duce tricoul galben la Paris serios afectate. Pentru că Pogacar e "all-in" pentru a-și recupera poziția, urmând a ataca de fiecare dată simte că terenul îl ajută, dar și pentru că Ineos - cu 3 rutieri în primii 10, la general - a anunțat că va interpreta la rândul ei o partitură ofensivă în ultima săptămână.
Ca atare, Vingegaard se mai poate baza în prezent doar pe Sepp Kuss și Van Aert în munți, mult prea puțin în teorie, pentru a răspunde atacurilor lui Tadej și ale celor de la Ineos.
"Sunt doi coechipieri foarte, foarte importanți, doi cicliști extrem, extrem de puternici, așa că nu e plăcut să nu îi mai avem lângă noi. A fost o zi groaznică pentru echipă, dar vom continua să luptăm până ajungem la Paris", a spus Vingegaard, citat de cyclingnews.com.
Vingegaard însuși a căzut, la accidentul în care cel mai afectat a fost Benoot. Jonas a lăsat ceva piele pe asfalt, dar susține că nu e vorba de vreo accidentare. În orice caz, să rulezi cu dureri în ultima săptămână dintr-un mare tur, când formația ta s-a dezintegrat, nu e o situație care să îți ofere speranțe foarte mari.

Vingegaard a căzut, dar a lăsat "doar" piele pe asfalt

"Sunt ok, am niște zgârieturi pe partea stângă. Am căzut, dar nu a fost vorba de nicio accidentare, m-am urcat imediat în șa. Evident, simt niște dureri, dar așa se întâmplă mereu când te lovești de asfalt", a mai spus Vingegaard.
Până acum, Vingegaard a avut răspuns pentru atacurile lui Pogacar, dar niciodată nu a trebuit să acopere mișcări ofensive devreme. Cum Jumbo nu va putea să îi ofere sprijin foarte mare în Pirinei, avansul mare de la general nu mai pare atât de securizant.
Vingegaard are două minute și 22 de secunde în fața lui Tadej, câștigătorul ultimelor două Tururi ale Franței, însă slovenul are și contratimpul din penultima etapă de partea lui. Danezul nu e nici el slab în proba contra-cronometru, dar vorbim de o distanță uriașă, de 40 de kilometri. Într-o situație ideală, Pogacar ar putea să recupereze acolo un minut, astfel că diferența dintre cei doi nu mai mare una insurmontabilă, după noile coordonate, în contextul a 3 runde grele în Pirinei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo