Accidentul teribil din Dauphine 2019 pare să pună capăt unei cariere impresionante. Chiar dacă Froome se încăpăţânează să nu renunţe şi încearcă să revină la forma dinainte de operaţiile suferite, şansele de reuşită par din ce în ce mai mici.
Ineos a înţeles asta de anul trecut şi nu l-a selectat pentru Turul Franţei, astfel că britanicul a ales să caute gloria (visează să intre în galeria selectă a singurilor rutieri cu 5 Le Tour în palmares - Jacques Anquetil, Bernard Hinault, and Miguel Indurain -) la Israel Start-Up Nation.
Sylvan Adams, patronul noii echipe de World Tour, l-a convins cu un salariu uriaș, nu mai puțin de 16,5 milioane de euro pentru următoarele trei sezoane. Acest lucru l-a transformat pe Froome în cel mai bine plătit ciclist din lume, peste Peter Sagan (Bora). Chiar şi aşa, debutul de an e unul dezamăgitor, în Turul Cataluniei sportivul născut în Kenya arătându-şi din nou limitele.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Antrenorul său, Paulo Saldanha, rămâne optimist, însă discursul său nu putea fi altul, în contextul în care britanicul rămâne o lovitură de imagine, care promovează cel mai bine echipa.
"Mai avem nevoie de încă trei săptămâni pentru ca Froome să ajungă aproape de ceea ce îşi doreşte. Procesul de recuperare a fost prioritatea lui până acum şi i-a luat mai mult decât spera să revină în formă şi să se obişnuiască să meargă pe noua bicicletă. Avem convingerea că puterea şi echilibrul său sunt mai bune decât înainte de accident, chiar dacă din punct de vedere fizic nu e unde spera", a explicat Saldanha de curând.

Bernard Hinault: "Froome ar fi revenit deja în formă, dacă putea"

De cu totul altă părere e Bernard Hinault, care e convins că, dacă accidentarea putea fi lăsată în urmă, Froome ar fi ajuns deja la un alt nivel. Un alt fapt interesant adus în discuţie de Hinault are legătură cu potenţialul maxim al britanicul. Între timp, în pluton au apărut oameni ca Roglic (chiar dacă nu e tocmai tânăr, slovenul a devenit un favorit clar la marile tururi în ultimii 3 ani), Bernal sau Pogacar şi e posibil ca, un Froome în cea mai bună formă să nu poată oricum să îi învingă pe aceştia.
"Nu văd niciun motiv de optimism pentru Chris. Dacă ar fi putut să revină la forma care l-a consacrat, cred că ar fi făcut-o deja. În plus, nimeni nu îi garantează că, ajungând la acea formă, poate să ţină pasul cu cei din noua generaţie. Sunt rutieri incredibili, cu dinţi ascuţiţi deja, care nu fac niciun cadou. Sunt foarte ambiţioşi şi nu renunţă vreodată", a spus Bernard Hinault, legendarul ciclist francez, citat de eurosport.co.uk.
Froome a evoluat în 2021 în două curse. În UAE Tour a sosit pe 47 la general, iar în Turul Cataluniei a fost o dezamăgire, după primele două runde. În prima etapă a sosit pe 96, pierzând mult timp faţă de favoriţi deşi runda a fost uşoară. Ieri, la contratimp, s-a clasat pe 90, la 2 minute şi 5 secunde de învingătorul Rohan Dennis. Azi, avem prima etapă cu finish în căţărare (la peste 2000 de metri altitudine - Eurosport 1, ora 16:15) şi cu siguranţă britanicul se va chinui din nou.
Ciclism
2021 în sport | Tadej Pogacar, omul capabil să doboare orice record în Turul Franței
24/12/2021 LA 09:24
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22