UPDATE 17:47 Cu 58 de kilometri înainte de final, doi dintre marii favoriți ai rundei de azi, Caleb Ewan și Giacomo Nizzolo au pierdut contactul cu plutonul, după ce au fost implicați în accidente. Micuțul sprinter al lui Lotto Soudal a ratat orice șansă la victorie, aflându-se la peste 6 minute în spate, dar noul campion al Italiei a pierdut doar un minut. Plutonul duce o trenă extrem de liniștită acum, după seria incredibilă de căzături.
Știrea inițială
După seria de căzături din ultimul timp, care a culminat cu Dauphine, unde mari favoriți ca Buchmann, Roglic, Kruijswijk, Bernal sau Quintana au fost forțați să abandoneze, și Turul Franței a început, din păcate, cu o serie de accidentări.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
Prima mare căzătură a avut loc cu 117 kilometri înainte de finalul rundei întâi, când inclusiv Sam Bennett a luat contact cu asfaltul. Din fericire, rutierul lui Quick-Step nu a părut să resimtă efectele căzăturii și a făcut relativ repede joncțiunea cu plutonul.

Turul Franței: Sam Bennett a căzut în prima etapă a Turului Franței

Sivakov, marea pierdere a Ineos

Apoi, după alți 13 kilometri, a avut loc o căzătură în fața plutonului, în care au fost implicați Pavel Sivakov (Ineos), Benoit Cosnefroy și Latour (AG2R La Mondiale) și cel puțin doi rutieri de la Cofidis, printre care și Laporte, lansatorul lui Viviani.
Pentru Ineos, vestea e una teribilă, având în vedere că rusul a părut că se chinuie teribil, după revenirea pe bicicletă. Tânărul rutier părea extrem de afectat, primind îngrijiri la ambele mâini, și a pierdut contactul cu plutonul definitiv.
Sivakov nu era oricum la 100% fizic, după ce căzuse în ultima etapă din Dauphine. Atunci, el se afla în evadare, dar a strâns din dinți și a terminat pe 4 runda, în fața multor oameni de general.
Rusul era considerat, alături de Carapaz, unul dintre ajutoarele de nădejde ale lui Bernal în munți și unii considerau că ar putea chiar să fie o variantă de general pentru echipa britanică, dacă învingătorul de anul trecut, care acuză probleme la spate, nu va fi la 100%. După căzătura de azi, Sivakov nu pare să mai poată oferi ajutorul de care columbianul avea nevoie. Probabil Ineos va alege să îl lase pe rus să meargă în ritmul lui, astfel încât să se recupereze pentru ultima săptămână, când trena lui va fi esențială.

Alaphilippe, la pământ în Turul Franței

Omul care a fost anul trecut la un pas e o performanță fantastică, ținând de tricoul galben până la ultimele etape montane din Turul Franței, Julian Alaphilippe, a căzut și el, cu 90 de kilometri înainte de finalul rundei.
Francezul nu a părut că are răni grave, dar a pierdut peste două minute, în așteptarea unei biciclete noi. În cele din urmă, profitând de trena lentă a plutonului, punherul lui Quick-Step a "prins".
De notat că Pozzovivo și Miguel Angel Lopez au fost și ei întârziați de căzături, dar au ajuns fără probleme în pluton. O altă căzătură a mai avut loc cu 68,5 kilometri înainte de final, printre cei căzuți cele mai sonore nume fiind ale lui Mikel Nieve, Richie Porte, Luis Leon Sanchez sau Andrey Amador. Coșmarul nu s-a încheiat aici, după doar aproimativ 3 rutieri un alt accident avându-l protagonist pe Mikel Landa.
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50