Oficialii lui Ineos au decis să nu meargă "all-in" pe Froome pentru al cincilea său Tur al Franței, conștienți că acea căzătură din Dauphine 2019 reprezintă în continuare un handicap. O piedică spre succes e și vârsta britanicului, dar și faptul că fosta Sky îi are la dispoziție pe Egan Bernal (poate cel mai bun cățărător din lume) și pe Geraint Thomas, și el fost câștigător al Le Tour, ca și columbianul.
Ca atare, Froome s-a simțit dat la o parte, motiv pentru care a ales să semneze de anul viitor cu Israel Start Up Nation. La nivel declarativ, liderii lui Ineos susțin că nu vor fi probleme să se sprijine unul pe altul, însă Steven Kruijswijk e convins că situația creată nu poate fi decât în avantajul echipei sale.
"Este posibil ca un Froome puternic să beneficieze la maximum de echipa sa, dar este posibil să devină o bombă pentru propria sa formație. Acest lucru ne oferă un avantaj cert", a spus olandezul pentru De Telegraaf.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Kruijswijk, despre situația de la Jumbo Visma înainte de Turul Franței

Ca și Ineos, și Jumbo Visma vine cu trei lideri în Turul Franței, pe lângă Kruijswijk olandezii mizând la general pe Primoz Roglic (câștigătorul Vuelta) și Tom Dumoulin (fost învingător în Giro).
Steven Kruijswijk, ocupant al ultimei poziții de pe podium anul trecut în Marea Buclă, a vorbit despre situația de la echipa sa și e convins că ambițiile personale nu vor sta în calea succesului. Rutierul cel mai puternic va fi sprijinit de ceilalți pentru a opri supremația Ineos în cea mai importantă cursă ciclistă din lume.
"Nu vor fi probleme între noi. Știu că m-am pregătit bine, o voi face în continuare pentru că știu că trebuie să ajung în vârf de formă în Turul Franței. Există trei rutieri în echipa noastră care vizează victoria finală și poate chiar și Robert Gesink ar trebui inclus pe lista oamenilor de general. Deși toți ne-am concentrat pe același obiectiv, putem lucra pentru a ne ajuta unul pe altul, țelul suprem e reprezentat de echipă", a mai spus Steven Kruijswijk.
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31