După ce în ultimii ani la Movistar fostul câștigător al Giro și Vuelta nu a mai părut la nivelul optim, fiind extrem de deranjat de faptul că spaniolii au avut mereu mai mulți lideri (Valverde și Landa nu au lucrat niciodată pentru Nairo, căutând gloria personală), acesta a ales să schimbe echipa. A ales o formație pro-continentală, cu ambiții mici, dar care e capabilă să îl sprijine 100%.
Un pariu câștigător, dacă e să judecăm după performanțele din primăvară. Acestea l-au determinat pe Alberto Contador să îl nominalizeze între primii trei favoriți la Turul Franței, iar argumentele columbianului par solide.
La Arkea a găsit o formație gata să sacrifice orice ambiție pentru gloria liderului ei, iar premisele pentru noi rezultate mari sunt favorabile. Columbianul a reușit deja în primăvară o victorie fantastică pe Mont Ventoux, în Tour de la Provence (cu record de timp pe celebra ascensiune) și a câștigat etapa "regină" din Paris Nisa. Acum, principalul obiectiv e Turul Franței, iar Emmanuel Hubert garantează că Nairo e capabil să "dinamiteze" competiția.
Turul Franței
Patru motive pentru a urmări în continuare Turul Franței, în ciuda dominației clare a lui Pogacar
06/07/2021 LA 11:48
"Când m-am întâlnit cu Nairo, am înțeles repede că e cineva care are nevoie de afecțiune. Vorbim de un ciclist care vrea să fie în centrul a tot ceea ce se întâmplă și l-am asigurat că va fi principalul element din proiectul nostru, că proiectul va fi construit în jurul lui. I-a fost greu să se despartă de Movistar, știa pe fiecare atât de bine acolo, de la fiecare rutier al echipei, la fiecare membru al staffului. În plus, chiar dacă simțea nevoia să plece, nu avea vreo garanție că se va adapta perfect la noi. Și, totuși, a acceptat provocarea, știa că are nevoie să schimbe aerul. Imediat ce a venit la noi, l-am văzut pe vechiul Nairo în acțiune, acel Quintana care a dinamitat Giro, Turul Franței și Vuelta în trecut", a explicat Emmanuel Hubert pentru Velonews.
Turul Franței e principalul obiectiv. Mai ales că acum evoluez pentru o echipă din Hexagon. Înainte de Le Tour, voi participa la două curse, dar nu ne-am decis încă la care. După Turul Franței, voi participa la clasicele din Ardeni. Sper ca sezonul să se încheie în cel mai bun mod posibil, astfel încât să intrăm în normalitate din stagiunea viitoare | Nairo Quintana, pentru Eurosport

Quintana și Barguil, capabili să destabilizeze echipele mari în Turul Franței

Arkea și-a creat o echipă destul de puternică pentur munți, Winner Anacona, Dayer Quintana sau Diego Rosa putând fi locotenenți de nădejde pentru Nairo.
Dar pricipalul ajutor ar putea veni de la Warren Barguil, deși acesta probabil va avea libertate în Turul Franței. În vârstă de 28 de ani, rutierul din Hexagon a câștigat câte două etape în Turul Franței și în Vuelta, iar în 2017 a reușit să ducă la Paris tricoul alb cu buline roșii. Acesta va putea să atace pentru gloria personală, dar în momentele cheie se va pune în slujba lui Quintana, mai ales dacă rutierul columbian va sta foarte aproape de liderii Ineos și Jumbo Visma, în clasamentul general.
"Turul Franței îi va favoriza foarte mult pe cățărători anul acesta. Îl avem pe Nairo, dar și pe Warren și sunt convins că putem să destabilizăm plutonul. Warren e capabil să atace în momente neașteptate, în timp ce Nairo se va cățăra la fel de bine ca cei mai buni. Nu există munți înalți, unde Quintana se simte cel mai bine, dar sunt convins că poate face diferența. Are o experiență incredibilă, va fi în formă și va pune mari probleme echipelor mari", a mai spus oficialul de la Arkea.
Turul Franței
Richard Carapaz îi recunoaște superioritatea lui Pogacar în Turul Franței: "E într-o altă cursă"
05/07/2021 LA 09:57
Turul Franței
Ben O'Connor, victorie fabuloasă în Turul Franței. A urcat pe 2 la general, cu o prestație uluitoare
04/07/2021 LA 15:51