Ineos a decis azi ca Froome și Geraint Thomas, foști câștigători ai Turului Franței, nu vor face parte din echipa pentru Le Tour 2020. Lucru perfect de înțeles, în condițiile în care cei doi au arătat dezamăgitor în Dauphine, fiind lăsați în spate de grupul favoriților la fiecare urcare serioasă.
În cele din urmă, "G" a sosit cu o întârziere de peste 53 de minute față de câștigătorul generalului, Daniel Martinez, în timp ce cvatruplul câștigător din Turul Franței a venit la o oră și 26 de minute de învingător.
Geraint Thomas și Froome în forma avută în acest moment ar fi fost doar balast pentru Ineos și nu ar fi putut să îi ofere mare ajutor nici lui Bernal, al doilea mare favorit la tricoul galben, după Roglic. În consecință, echipa a decis să renunțe la ei, preferându-i în schimb pe Carapaz și Amador.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
Froome a înțeles pe deplin hotărârea, având astfel șansa să se concentreze exclusiv pe un ultim mare tur în tricoul lui Ineos: Vuelta 2020.
"E o schimbare de planuri pentru mine, o resetare a obiectivelor: Vuelta în loc de Turul Franței. Dar cred că sunt foarte norocos că pot concura deja la un nivel bun, având în vedere ce s-a întâmplat anul trecut în Dauphine. Am avut o recuperare incredibilă, dar nu știu sigur dacă aș fi putut fi la un nivel optim în Turul Franței. Să îmi setez ca obiectiv Turul Spaniei e mai realistic, îmi dă șansa să am o țintă care poate fi atinsă", a spus Froome într-un video postat după ce Ineos a anunțat echipa pentru Turul Franței.
Froome va evolua de la anul pentru Israel Start Up Nation, dar speră să plece de la Ineos cu un nou mare tur în palmares. Al fi al 8-lea și al 3-lea tricou roșu în Turul Spaniei, după victoriile din 2011 și 2017.
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50