Vuelta 2019 se joacă în Turul Franței, dacă e să ne raportăm după ce s-a întâmplat în runda de azi. Roglic și Pogacar, slovenii care au impresionat prin rezultatele fantastice obținute în Turul Spaniei de anul trecut, au făcut legea și în etapa de azi. Una așteptată cu sufletul la gură de fanii ciclismului, pentru că existau o serie de întrebări legate de forma sportivilor după seria de căzături din Dauphine și din prima etapă din Le Tour.
Etapa părea ușor de anticipat și scenariul cel mai plauzibil s-a respectat, așa cum anticipasem aici: evadarea nu a avut șanse, iar bătălia s-a dat între cei mai rapizi oameni de general, la un sprint redus.
Surpriza a fost reprezentată de Roglic, care în condiții normale s-ar fi numărat printre marii favoriți. Existau însă semne de întrebare asupra condiției lui fizice, după ce abia săptămâna trecută a confirmat oficial că e apt pentru Turul Franței, după ce a abandonat din Dauphine din postura de lider, cu o etapă rămasă de disputat.
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49
Ca atare, Roglic nu mai părea un favorit de 5 stele pentru runda de azi, însă slovenul a arătat că a trecut cu bine peste problemele medicale. El a sprintat impresionant, deși în grupul favoriților rămăseseră oameni capabili să câștige un asemenea sprint, ca Pogacar sau Alaphilippe.
"E bine să revin după ce s-a întâmplat în Dauphine. Ușor-ușor, sunt din ce în ce mai bine. Toată echipa merge formidabil", a spus Roglic la final.

Turul Franței - etapa a 4-a

Desfășurarea etapei a 4-a din Turul Franței

Finalul spectaculos a salvat o etapă anostă, în care nu s-au întâmplat lucruri semnificative. Evadarea zilei nu a conținut oameni puternici pe cățărări, Tiesj Benoot și Alexis Vuillermoz fiind singurii cu pedigree să reziste pe ultima cățărare în fața plutonului. Belgianul a căzut însă, pe coborâre, dar oricum atacanții au fost în permanență ținuți în "lesă" de pluton.
Primii 3 kilometri din cățărarea de final a găsit aproximativ 50 de rutieri în grupul tricoului galben, care înghițise deja evadarea.
Cu abia 4,5 kilometri înainte de final a avut loc primul atac, autorul lui fiind Pierre Rolland. Adam Yates, care visa la tricoul galben după această etapă (Alaphilippe l-a păstrat), l-a adus înapoi după doar câteva sute de metri, moment în care la trenă a apărut Jumbo Visma.
Trena a fost una lentă, Wout Van Aert setând ritmul până cu 1,4 kilometri până la final. Faptul că s-a mers atât de încet a fost relevat și de faptul că Van Avermaet, un rutier de clasice, a fost desprins cu puțini zeci de metri înainte de a se intra în ultimii 3 kilometri.
Pe final a apărut Sepp Kuss, care a înăsprit trena, creând tempoul perfect pentru Roglic. Guillaume Martin, de la Cofidis, a fost cel care a încercat să anticipeze sprintul, atacând cu jumătate de kilometru înainte de final, dar Roglic i-a făcut marcaj strâns.
La sprintul dat între 16 rutieri, slovenul lui Jumbo Visma nu a avut rival și confirmă încă o dată că e marele favorit să ducă tricoul galben la Paris.
Roglic a ajuns la a 3-a victorie de etapă în Turul Franței, el având alte trei runde câștigate în Giro. Cu o echipă atât de puternică și recuperat după căzătura din Dauphine, Roglic pare să devină "patronul" Le Tour, mai ales că cei mai mulți dintre rivalii lui au suferit și ei în trecutul recent accidentări sau căzături.

Clasament etapă

https://i.eurosport.com/2020/09/01/2876452.png

Clasament general

https://i.eurosport.com/2020/09/01/2876453.png
Tour des Flandres
Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"
29/03/2022 LA 15:43
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47