Finalul de pe Grand Colombier a arătat că Jumbo Visma e "patroana" clară a plutonului. Pe trena lui Wan Aert, Egan Bernal, învingătorul de anul trecut, a pierdut 1 minut și 40 de secunde, columbianul venind la final la 7 minute și 20 de secunde de Roglic. Apoi, cu Dumoulin la trenă, niciunul dintre favoriți nu a putut ataca, în ultimii 500 de metri liderul de la Jumbo Visma fiind primul care a deschis ostilitățile.
În cele din urmă, Pogacar a avut un sprint mai puternic, dar Roglic a arătat că va fi aproape imposibil de "dezbrăcat" de tricoul galben până la Paris. Pe lângă forța echipei, Roglic are un avantaj imens față de ceilalți oameni de general la contratimp.
Modul în care echipa olandeză domină categoric Turul Franței a devenit un subiect de discuție pentru mulți, dar liderul echipei dă asigurări că nu există niciun motiv ca Jumbo Visma sau el să fie suspectați de ceva necurat.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
"Nu am nimic de ascuns. Se fac o mulțime de controale anti-doping. Azi, la ora 6 dimineața, am fost chemat la un test. Acum, imediat după cursă, am fost la alt test. Nu e nimic de ascuns, puteți să mă credeți pe cuvânt", a spus Roglic, citat de Cycling News.

Jumbo Visma a vrut să lase evadarea să câștige în etapa a 15-a din Turul Franței

În urmă cu mai puțin de o lună și jumătate, în Tour de L'Ain, ultimele trei cățărări ale zilei de duminică s-au regăsit pe traseu. Atunci, Roglic a câștigat, lucru de care a fost foarte aproape și azi.
Pe hârtie, în Turul Franței runda părea favorabilă evadării, iar Jumbo Visma chiar a crezut că un atacant va ridica mâinile în semn de victorie pe Grand Colombier. Dar coechipierii săi au mers într-un ritm normal, iar evadarea a rămas chiar și în aceste condiții în raza de acțiune a plutonului.
"Băieții sunt super-puternice. Azi, de fapt ne propusesem să lăsăm evadarea să câștige, nu am dorit să controlăm cursa. Dar, la un moment dat am înțeles că, trăgând la nivelul normal, ținem atacanții zilei sub un control strict. Băieții s-au simțit foarte bine, eu la fel și am încercat să câștigăm etapa. Din nefericire, nu am fost suficient de exploziv la sprint, dar a fost o zi foarte bună pentru noi", a mai spus Roglic.

Roglic vs Pogacar în Turul Franței 2020

Așa cum unii se întreabă dacă Jumbo Visma folosește doar "suc de portocale", au apărut o serie de speculații legate de victoriile de etapă ale lui Pogacar. Concret, anumiți specialiști au acreditat ideea că slovenul de 21 de ani ar fi câștigat ambele etape din Turul Franței prin bunăvoința lui Roglic, care astfel și-ar asigura poziția la general, bunul său prieten urmând a nu-l ataca și a-l pune în dificultate.
Nimic mai greșit, garantează Roglic, care, deși admite că are o legătură specială cu Pogacar, spune că în momentul în care lupta pentru victorie e în raza de acțiune, prietenia dispare, cei doi fiind veritabili rivali, fiecare cu același obiectiv.
"Pogacar a fost cel mai puternic și să vă spun drept, sunt puțin supărat din această cauză, chiar dacă suntem prieteni. Legătura noastră nu are nicio treabă cu lupta propriu-zisă. Ne luptăm pentru victorie și o vom face până la final", a mai spus Roglic.
Slovenul de la Jumbo Visma e lider în Turul Franței după a doua săptămână de cursă, Pogacar aflându-se pe 2, la 40 de secunde. Conaționalul lui Roglic nu a pierdut însă timp pe șosea din cauza cățărărilor, dimpotrivă: ecartul a fost și mai mare, după ce Pogacar a fost prins de o "bordură", în prima săptămână. În munți, locul trei din Vuelta 2019 a fost mai rapid decât liderul Jumbo Visma.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
19/08/2022 LA 18:42