Cu Tom Dumoulin retras provizoriu din ciclism, Jumbo Visma și-a pierdut a doua carte pentru Turul Franței, în cazul în care se întâmplă ceva cu liderul incontestabil Primoz Roglic. Steven Kruijswijk va fi și el prezent în Marea Buclă, dar tot mai mulți sunt de părere că Sepp Kuss ar trebui să reprezinte a doua carte pentru echipa olandeză pentru clasamentul general.
Kuss vine după un 2020 excelent, în care a reușit clasări în TOP 20 atât în Turul Franței, cât și în Vuelta, deși nu a avut niciun moment statutul de variantă de rezervă. A fost doar locotenent, însă s-a descurcat în munți mult mai bine decât Tom Dumoulin, fiind un ajutor de nădejde pentru Roglic pe finalurile grele de etape.
Înainte de Le Tour, Sepp Kuss a primit "verde" de la echipă în Dauphine, după abandonul lui Roglic, și a câștigat ultima etapă, pentru ca apoi să aibă mereu clasări fantastice în cele mai grele etape de munți, atât în Turul Franței, cât și în Vuelta.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Pentru 2021, Jumbo Visma a anunțat că va merge cu americanul drept lider în Turul Cataluniei, pentru ca în Turul Franței și Vuelta acesta să revină la statutul de gregario al lui Roglic.

Sepp Kuss nu se vede încă lider într-un Mare Tur

Kuss nu se simte deranjat de acest lucru și admite că încă are mult de învățat, mai ales în privința gestionării presiunii, înainte să aibă pretenția ca cea mai puternică echipă de mari tururi să îi ofere un statut de lider.
"E evident pentru toți că îmi plac marile tururi și că mi se potrivesc, dar, dacă sunt realist, înțeleg că am încă nevoie de experiență. Trebuie să muncesc mult pentru a putea să mă lupt pentru a câștiga o cursă de trei săptămâni. O să o iau pas cu pas, zi cu zi, săptămână cu săptămână, fără mari așteptări. Ai nevoie de un psihic foarte puternic pentru a face față de la început până la final într-un mare tur", a explicat rutierul american, citat de cyclingweekly.com.
Întrebat dacă se vede cartea a doua de jucat a celor de la Jumbo Visma în Turul Franței, în contextul în care Tom Dumoulin nu va mai participa la curse în perioada următoare, Kuss a evitat să dea un răspuns ferm.
Yankeul preferă să facă pași mici spre un obiectiv măreț și vrea să se folosească de 2021 pentru a se maturiza complet într-un sport în care americanii nu au mai excelat în ultimul deceniu și jumătate.
"În 2020, am crescut mult la nivelul încrederii, am văzut că pot fi în cele mai grele etape alături de cei mai buni cățărători din lume. A fost ceva la care mă gândeam când am început cariera, dar nu aș putea că mi-am făcut un scop în sine din a deveni un rutier de general. Sunt încă tânăr, îmi dau seama că nu știu 100% ce gen de ciclist sunt. M-am maturizat în ultima perioadă și echipa are încredere în mine, privesc cu optimism spre viitor", a mai spus Sepp Kuss.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
19/08/2022 LA 18:42