După ce fusese confirmat recent că Tom Dumoulin va face parte din dream-team-ul lui Jumbo Visma pentru Turul Franței, rutierul olandez a anunțat astăzi o decizie surprinzătoare pentru toată lumea. Dumoulin și-a luat oficial o pauză de la antrenamente și competiții, urmând a reflecta dacă va mai reveni sau nu vreodată în ciclism.
"Am luat decizia ieri, iar echipa mă sprijină și mă bucur pentru asta. Este ca și cum un rucsac de o sută de kilograme mi-ar fi alunecat de pe umeri. M-am trezit dintr-o dată fericit. Mă simt atât de bine că am luat în cele din urmă decizia de a-mi oferi ceva timp pentru mine. Asta spune destule. Am simțit de ceva vreme că este foarte greu pentru mine să-mi găsesc locul ca ciclist.", a declarat Tom Dumoulin, citat de cyclingnews.com.
Olandezul a mers și mai departe și și-a motivat decizia spunând că speră ca acest lucru să fie benefic pentru toți cei din jurul său: "Vreau doar să fac să fie bine pentru foarte mulți oameni. Vreau ca echipa să fie fericită cu mine. Vreau ca sponsorii să fie fericiți. Vreau soția mea și familia mea să fie fericiți."
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55
Rutierul nu a specificat nimic despre perioada pe care se va întinde pauza sa. Dumoulin are doar 30 de ani și este greu de crezut că avem de-a face cu o retragere prematură a unui rutier important al ultimilor ani, dar decizia sa bruscă a surprins întreaga lume a ciclismului.
https://i.eurosport.com/2021/01/23/2977098.jpg

Tom Dumoulin renunță pentru o vreme la ciclism

Câștigătorul Giro d'Italia 2017 s-a mutat la Jumbo-Visma la începutul anului 2020, după un ultim an dificil la Sunweb. Venind după o accidentare gravă la genunchi care l-a ținut departe de bicicletă în 2019, Dumoulin l-a ajutat pe Roglic în Turul Franței și a terminat al 7-lea în clasamentul general.
Apoi a mers și în Vuelta și chiar dacă a abandonat acolo nimic nu anunța decizia sa de a renunța la curse. Toate indiciile duceau către un sezon promițător pentru olandez, mai ales că din declarațiile sale din ultima vreme reieșea că este într-o formă din ce în ce mai bună.
Vestea intrării în "concediu" a lui Tom Dumoulin a venit ca un trăznet pentru oficialii de la Jumbo Visma, care-l vedeau pe acesta unul dintre liderii echipei în Turul Franței. Evident, aceștia au de unde alege înlocuitori, dar experiența lui Dumoulin va fi totuși greu de compensat.
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24
Ciclism
Tom Dumoulin, sezon încheiat, după un accident de mașină
10/09/2021 LA 09:34