Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chris Froome și Philippe Gilbert, gest superb față de un fan rănit grav, după o căzătură cumplită

Nicu Savin

Publicat 16/07/2021 la 16:19 GMT+3

Chris Froome (Israel Start Up Nation) și Philippe Gilbert (Lotto Soudal) nu sunt printre protagoniștii Turului Franței, însă cei doi s-au remarcat printr-un gest superb după etapa a 17-a, care s-a încheiat în cățărare, pe Col du Portet.

Chris Froome și Philippe Gilbert

Credit imagine: Eurosport

Etapa a 17-a din Turul Franței a fost câștigată de Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), care i-a învins la sprint pe Janos Vingegaard (Jumbo Visma) și Richard Carapaz (Ineos) în vârful cățărării Col du Portet (16,3 km / 8,7%).
După astfel de etape, încheiate cu finish în cățărare, rutierii coboară "la pas" către zonele în care sunt așteptați de autocarele ehipelor lor, pentru a fi transportați la hotel. Așa s-a întâmplat și după etapa de miercuri, însă Philippe Gilbert, Chris Froome și Juul-Jensen au avut parte de un episod mai rar întâlnit.

Chris Froome și Philippe Gilbert, "eroi" în Turul Franței

De obicei, un mare număr de fani parcurg și ei aceste coborâri pe bicicletă, având astfel onoarea să împartă șoseaua pentru câțiva kilometri cu idolii lor. Lipsit de îndemânarea rutierilor preofeșioniși, un astfel de fan a ratat un viraj pe coborârea de pe Col du Portet și a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 20 de metri.
Chris Froome, Philippe Gilbert și Juul-Jensen se aflau în spatele acestuia și i-au sărit imediat în ajutor, pierzând timp prețios din recuperarea lor pentru runda de a 2-a zi pentru a se asigura că suporterul respectiv este în siguranță.
"După cursă, coboram ușor când am văzut că un turist ciclist ratează o curbă și cade vreo douăzeci de metri în jos. Împreună cu Froome și Juul-Jensen (n.r. Bike Exchange) m-am oprit să-l ajut. Acestea sunt lucruri care nu apar aproape niciodată în presă, dar care fac parte din Turul Franței. Am pierdut aproape 20 de minute pentru a-l ajuta pe acel om. A trebuit să chemăm serviciile de urgență pentru că a fost grav rănit", a declarat Gilbert pentru postul de radio belgian RTBF, citat de cyclingweekly.com
Philippe Gilbert nu este străin de astfel de momente, el suferind o căzătură oribilă la ediția din 2018, chiar pe coborârea de pe Col du Portet. Așadar, nimeni dintre cei prezenți acolo nu puteau simți mai bine decât belgianul trauma prin care a trecut fanul respectiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo