Cu aproximativ 45 de kilometri rămași de parcurs din prima etapă, aproape tot plutonul a fost implicat într-o căzătură cumplită. Totul din cauza unei femei care dorea să afișeze un mesaj scris pe o pancartă. Drumul era îngust și viteza rutierilor considerabilă, iar Tony Martin (Jumbo Visma) a fost cel care s-a izbit de femeia respectivă.
A urmat un efect de domino și aproape toți rutierii din pluton au căzut sau au fost nevoiți să se oprească. Mulți dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar totul s-a transformat într-un adevărat haos timp de câteva minute.

Haos în prima etapă din Turul Franței! Un spectator a provocat o căzătură cumplită

Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02

Femeia care a provocat căzătura din prima etapă a Turului Franței riscă închisoarea

Conform L'Equipe, femeia respectivă a dispărut locul unde a provocat neferitul episod înainte ca anchetatorii să ajungă, iar acum este căutată de poliție. Identificarea acesteia nu ar trebui să fie o mare problemă, deoarece există multiple fotografii și înregistrări video cu momentul.
De asemenea, organizatorii Turului Franței sunt hotărâți să o acționeze în judecată pe suportera respectivă.
"O vom da în judecată pe această femeie.Facem acest lucru pentru a da un exemplu! Minoritateaoamenilor care provoacă aceste episoade nedoritenu trebuie să strice spectacolul pentru toată lumea.", a declarat Directorul adjunct al Turului Franței, Pierre-Yves Thouault.
Între timp, procurorii au confirmat că au deschis o anchetă penală pentru "încălcarea deliberată a reglementărilor de siguranță și provocarea unor accidente care ar putea împiedica pe cineva să lucreze până la trei luni". Aceasta este o infracțiune care poate fi pusă sub acuzare în Franța, pedepsită cu până la un an de închisoare și cu o amendă de până la 12.000 de €.
Turul Franței
Wout Van Aert încheie en-fanfare Turul Franței, cu o victorie superbă pe Champs-Elysees
18/07/2021 LA 17:33
Turul Franței
Wout Van Aert a câștigat al 2-lea contartimp din Turul Franței! Pogacar, 99% câștigător la general
17/07/2021 LA 16:17