Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răsturnare de situație la Deceuninck! Mark Cavendish, în Turul Franței, în locul lui Sam Bennett

Nicu Savin

Actualizat 21/06/2021 la 17:35 GMT+3

Mark Cavendish a fost selectat în lotul pentru Turul Franței al celor de la Deceuninck Quick Step. Decizia vine ca urmare a faptului că Sam Bennett nu este refăcut complet după accidentarea suferită în urmă cu câteva săptămâni.

Mark Cavendish

Credit imagine: Getty Images

Deși săptămâna trecută Patrick Lefevere anunțase că sprinterul lui Deceuninck în Turul Franței va fi Sam Bennett, formația belgiană va merge în cele din urmă pe mâna lui Mark Cavendish.
Decizia a fost anunțată astăzi oficial, când formația belgiană și-a anunțat lotul pentru "Marea Buclă". Chiar dacă se părea că a depășit complet accidentarea de la genunchi din urmă cu câteva săptămâni, Sam Bennett nu este la 100%, iar oficialii echipei nu au vrut să riște și l-au înlocuit pe irlandez în ultimul moment.
Așadar, Bennett nu-și va putea apăra tricoul verde câștigat anul trecut, iar dezamăgirea acestuia a fost foarte mare din cauza acestui fapt.
"E inutil să spun că sunt foarte dezamăgit că nu îmi pot apăra tricoul verde în Turul Franței. Am avut un incident minor în timpul antrenamentelor de acum câteva săptămâni, care mi-a afectat genunchiul. În timp ce accidentarea pe care am suferit-o nu a fost una gravă, aceasta mi-a afectat prea mult antrenamentul pentru cea mai importantă cursă ciclistă din lume și nu am avut suficient timp pentru a fi în formă la start. Ar fi o mare nedreptate pentru mine și pentru echipă să concurez în starea mea actuală. Doresc întregului colectiv trei săptămâni pline de succes în Turul Franței.", a declarat Sam Bennett în cadrul unei conferințe de presă, citat de cyclingnews.com.

Mark Cavendish revine în Turul Franței după 3 ani

Locul lui Sam Bennett în lotul celor de la Deceuninck va fi luat de Mark Cavendish. Englezul declarase săptămâna trecută că va fi în totalitate pregătit dacă se va apela la el și chiar și-a concentrat pregătirea pentru a fi prezent la start, în caz că Bennett nu-și va reveni complet.
Acest lucru s-a întâmplat, astfel că Mark Cavendish revine în "Marea Buclă" după o pauză de 3 ani. Așadar, "Cav" are ocazia să-și îmbunătățească palmaresul în celebra competiție, unde a câștigat 30 de etape (ultima în 2016) și și-a adjudacat o dată și tricoul verde, în 2011.
În ultimii 4 ani, Mark Cavendish s-a luptat cu diverse probleme de sănătate, iar acum un an a luat în calcul chiar retragerea. Britanicul a primit o șansă poate nesperată de la Deceuninck, iar prestațiile sale din acest sezon au fost într-un continuu progres. După ce a câștigat 4 etape în Turul Turciei, Cavendish s-a impus și într-o rundă din Turul Belgiei, astfel că prezența sa în Turul Franței nu este numai datorită numelui.
"Sunt încântat să mă întorc la Turul Franței cu Deceuninck-QuickStep. Evident, circumstanțele cu Sam puteau fi mai bune - a avut un Tur special anul trecut și sunt trist pentru el că nu-șipoate apăra tricoul verde. Dar, în același timp, sunt încântat să mă întorc la o cursă cu care am o asemenea afinitate și unde am atât de multă istorie. Este cea mai mare cursă ciclistă din lume și voi face tot ce pot pentru a mă agăța cu ambele mâinide această oportunitate.", a spus Cavendish.
Echipa lui Deceuninck pentru Turul Franței
  • Julian Alphilippe
  • Kasper Asgreen
  • Davide Ballerini
  • Mattia Cattaneo
  • Mark Cavendish
  • Tim Declercq
  • Dries Devenyns
  • Michael Morkov
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo