Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Richard Carapaz îi recunoaște superioritatea lui Pogacar în Turul Franței: "E într-o altă cursă"

Nicu Savin

Publicat 05/07/2021 la 12:57 GMT+3

Astăzi este prima zi de pauză în Turul Franței, iar rutierii au timp să tragă primele concluzii. În privința clasamentului general, zarurile par a fi aruncate, Tadej Pogacar fiidu-le mult superior rivalilor. Acest lucru a fost recunoscut și de Richard Carapaz, care este cel mai bine plasat rutier de la Ineos în ierarhia generală.

Tadej Pogacar et Richard Carapaz.

Credit imagine: Getty Images

Ineos a mers cu ambiții mari în Turul Franței și nu puțini specialiști erau de părere că forța echipei britanice i-ar putea pune în mare dificultate pe principalii doi favoriți, slovenii Roglic și Pogacar. Primul a avut un start dezastruos, iar căzăturile din primele etape l-au determinat în cele din urmă să se retragă. Al doilea pare însă de neclintit și numai un episod nefericit pare îl poate împiedica să-și apere tricoul galben câștigat anul trecut.
Richard Carapaz este cel mai bine plasat om de la Ineos în clasamentul general, după ce Geraint Thomas, Tao Geogheghan Hart și Richie Porte au pierdut mult timp în primele runde. Ecuadorianul a încercat în etapa de ieri să-l atace pe Tadej Pogacar pe ultima cățărare, dar slovenul nu doar că a rezistat fără probleme, ci a forțat la rândul lui, reușind din nou să câștige timp în raport cu ceilalați oameni de general.
La final, rutierul de la Ineos a recunoscut că slovenul este într-o cursă numai a lui la această ediție și va fi aproape imposibil de bătut. Ecuadorianul a menționat că principalul său obiectiv în acest moment este clasarea pe podium la general. Astfel, se poate înțelege că atacul dat ieri de Carapaz a fost îndreptat mai degrabă către rivalii săi la un loc pe podium decât către Pogacar.
"Astăzi a fost o zi foarte grea. În primul rând a plouat de la începutul zilei și au fost multe urcări una după alta. Pogacar se află acum într-o cursă diferită de a noastră. Încercăm să ne facem propria noastră cursă, în felul nostru. Mergem pentru un loc pe podium și avem mult timp în față. Încercăm întotdeauna să fim pozitivi pentru că cine știe ce putem găsi în drumul către Paris.", a spus Carapaz, citat de cyclingnews.com.
Richard Carapaz ocupă momentan poziția a 5-a în ierarhia generală, la 5 minute și 33 de secunde de liderul Pogacar, dar la numai 15 secunde de Rigoberto Uran, care se află pe ultima treaptă a podiumului.
Nairo Quintana sul podio di Tignes con la maglia a pois di leader della classifica scalatori - Tour de France 2021

Nairo Quintana are ca obiectiv tricoul de cel mai bun cățărător

Nairo Quintana a ieșit și el încă din primele zile din lupta pentru un loc de frunte în clasamentul general. Faptul că a pierdut timp îi permite columbianului să fie lăsat să plece în evadări, dar nici victoriile de etapă nu mai reprezintă un obiectiv pentru rutierul de la Arkea Samsic.
Principalul scop al lui Quintana a devenit câștigarea clasamentului cățărătorilor, unde a devenit lider după etapa de ieri: "Sunt fericit, un loc de frunte în clasamentul general era greu de obținut pentru mine din cauza problemelor medicale. Așa că voi lupta pentru tricoul alb cu buline roșii și vom vedea dacă putem obține o victorie de etapă prin Warren Barguil sau Nacer Bouhanni."
Nairo Quintana are în palmares tricoul de cel mai bun cățărător în Turul Franței, câștigat în 2013, chiar la debutul său în "Marea Buclă". Pe atunci, columbianul era o mare promisiune și mulți îl vedeau cu șanse de a câștiga într-o zi tricoul galben. Din păcate, apogeul carierei sale a coincis cu perioada în care Sky/Ineos a fost de neatins, astfel că visul de a purta cel mai important tricou din ciclism la Paris nu a fost îndeplinit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo