Etapa a 19-a din Turul Franței era penultima șansă pentru sprinteri de la această ediție. Astfel, evadarea nu a avut sorți de izbândă și Quinn Simmons, ultimul supraviețuitor al grupului care a animat etapa, a fost prins cu 35 de kilometri înainte de final.
Ulterior, Fred Wright (Bahrain), Jasper Stuyven (Trek Segafredo) și Alexis Gouceard (B&B Hotels) s-au desprins de pluton, dar păreau că vor fi ajunși și totul se va decide la sprint, dar Christophe Laporte nu a fost de acord. Francezul a declanșat un atac furibund în ultimul kilometru, i-a depășit pe cei 3 rutieri din față și nu a mai putut fi ajuns până la finish.
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54

Christophe Laporte, victorie superbă în etapa a 19-a din Turul Franței

Astfel, Laporte spală imaginea ciclismului din Franța la această ediție din Le Tour. Francezii se temeau că nu vor savura nicio victorie de etapă a unui compatriot în acest an, dar rutierul de la Jumbo Visma le-a oferit această satisfacție printr-o mișcare de geniu.
Laporte devine al 3-lea om de la Jumbo care se impune în minim o etapă în acest an, după ce Van Aert și Vingegaard au obținut câte două succese. Echipa olandeză a acaparat toți laurii în "Marea Buclă", iar izbânda de azi a lui Laporte este doar cireașa de pe tort. Vingegaard este ca și câștigător al tricoului galben și al celui alb cu buline roșii, iar Van Aert trebuie doar să ajungă la Paris pentru a câștiga tricoul verde.
Etapa 20 va însemna un contratimp de 40 de kilometri între Lacapelle-Marival și Rocamadour, dar lucrurile sunt deja clare în privința părții de sus a clasamentului general. Vingegaard, Pogacar și Geraint Thomas vor fi, în această ordine, pe podium, doar un scenariu SF putând face ca situația să se schimbe.
Doar locul 5 se va juca la contratimp, Aleksandr Vlasov părând ușor favorit, pe hârtie. Rutierul Bora are de recuperat mai puțin de jumătate de minut față de Meintjes și 45 de secunde față de Quintana. Columbianul ar putea rezista, dar în teorie rusul e mai puternic în proba contra-cronometru. Și, pe o distanță de 40 de kilometri, ar trebui să îi pună mari probleme rutierului Arkea.
https://i.eurosport.com/2022/06/20/3395967.jpg
Turul Franței
Wout Van Aert, comentariu savuros după victoria lui Laporte din etapa a 19-a a Turului Franței
23/07/2022 LA 09:01
Turul Franței
Turul Franței a început cu o surpriză uriașă! Yves Lampaert a câștigat contratimpul din prima etapă
01/07/2022 LA 17:12