Tadej Pogacar a devenit lider la general în Turul Franței după etapa a 6-a, pe care a câștigat-o, iar slovenul pare decis să rămână în galben până la Paris, fără întrerupere. Unii specialiști sunt de părere că Pogacar ar fi mai câștigat dacă ar ceda deliberat șefia clasamentului general, pentru a-și scuti coechipierii de la a munci din greu în fiecare etapă.
Runda de ieri a demonstrat însă că UAE nu vrea să riște absolut nimic. Din evadarea etapei a 9-a a făcut parte și Rigoberto Uran (Education First), care era la peste 3 minute de Pogacar și a mers în Turul Franței mai degrabă pentru victorii de etapă decât pentru un loc cât mai sus în ierarhia generală. În momentul în care columbianul a devenit lider virtual în clasament, UAE s-a instalat la trenă și a anihilat repede cea mai mare parte a evadării. Nu a fost suficient însă pentru a-l mai prinde din urmă și pe Bob Jungels, care a câștigat etapa, după un atac dat cu 63 de kilometri înainte de finish.

Mark Cavendish, convins că Pogacar vrea să păstreze tricoul galben până la Paris

Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
Vorbind la o emisiune de specialitate despre etapa de duminică, Mark Cavendish a subliniat că sunt șanse zero ca Pogacar să adopte o strategie de conservare și să cedeze pentru o perioadă tricoul galben. Sprinterul de la Quick Step a insistat că Pogacar este un mare campion, care pur și simplu nu vrea să cedeze niciodată.
"Știindu-l pe Tadej Pogacar, nu cred că o să cedeze intenționat tricoul galben. Nu va fi de acord cu asta, este un competitor înnăscut. Poate o altă echipă ar fi făcut asta, dar nu e cazul la Pogacar. El este un competitor, la fel ca Wout Van Aert, și merge în curse pentru a câștiga, iar această mentalitate nu se va schimba", a spus Cavendish, citat de Eurosport.uk.
După prima săptămână din Turul Franței, Tadej Pogacar are un avans de 39 de secunde față de Jonas Vingegaard, care pare să fi preluat rolul de lider la Jumbo Visma, după ce Roglic a avut probleme și este deja la aproape 3 minute de conaționalul său. În spatele lui Vingegaard se află cei doi lideri de la Ineos, Geraint Thomas (+1:13 de lider) și Adam Yates (+1:25 de lider).
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397048.jpg
Astăzi este zi de pauză în Turul Franței, iar mâine urmează o etapă cu finish în cățărare. Traseul de 148,1 kilometri se va încheia pe Montee de l'altiport de Megeve, o ascensiune foarte lungă (19,3 kilometri), dar cu o pantă medie redusă (4%).
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54