Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Cavendish este convis că Tadej Pogacar nu va ceda deliberat tricoul galben în Turul Franței

Nicu Savin

Publicat 11/07/2022 la 13:49 GMT+3

Mark Cavendish este probabil cel mai mare absent din Turul Franței în acest an. Sprinterul britanic urmărește însă foarte atent "Marea Buclă" și este convins că Tadej Pogacar nu va ceda deliberat tricoul galben, așa cum consideră unii specialiști că ar trebuie să facă, pentru a-și scuti coechipierii de la un consum mare de energie în fiecare etapă.

Tadej Pogacar and Mark Cavendish

Credit imagine: Eurosport

Tadej Pogacar a devenit lider la general în Turul Franței după etapa a 6-a, pe care a câștigat-o, iar slovenul pare decis să rămână în galben până la Paris, fără întrerupere. Unii specialiști sunt de părere că Pogacar ar fi mai câștigat dacă ar ceda deliberat șefia clasamentului general, pentru a-și scuti coechipierii de la a munci din greu în fiecare etapă.
Runda de ieri a demonstrat însă că UAE nu vrea să riște absolut nimic. Din evadarea etapei a 9-a a făcut parte și Rigoberto Uran (Education First), care era la peste 3 minute de Pogacar și a mers în Turul Franței mai degrabă pentru victorii de etapă decât pentru un loc cât mai sus în ierarhia generală. În momentul în care columbianul a devenit lider virtual în clasament, UAE s-a instalat la trenă și a anihilat repede cea mai mare parte a evadării. Nu a fost suficient însă pentru a-l mai prinde din urmă și pe Bob Jungels, care a câștigat etapa, după un atac dat cu 63 de kilometri înainte de finish.

Mark Cavendish, convins că Pogacar vrea să păstreze tricoul galben până la Paris

Vorbind la o emisiune de specialitate despre etapa de duminică, Mark Cavendish a subliniat că sunt șanse zero ca Pogacar să adopte o strategie de conservare și să cedeze pentru o perioadă tricoul galben. Sprinterul de la Quick Step a insistat că Pogacar este un mare campion, care pur și simplu nu vrea să cedeze niciodată.
"Știindu-l pe Tadej Pogacar, nu cred că o să cedeze intenționat tricoul galben. Nu va fi de acord cu asta, este un competitor înnăscut. Poate o altă echipă ar fi făcut asta, dar nu e cazul la Pogacar. El este un competitor, la fel ca Wout Van Aert, și merge în curse pentru a câștiga, iar această mentalitate nu se va schimba", a spus Cavendish, citat de
După prima săptămână din Turul Franței, Tadej Pogacar are un avans de 39 de secunde față de Jonas Vingegaard, care pare să fi preluat rolul de lider la Jumbo Visma, după ce Roglic a avut probleme și este deja la aproape 3 minute de conaționalul său. În spatele lui Vingegaard se află cei doi lideri de la Ineos, Geraint Thomas (+1:13 de lider) și Adam Yates (+1:25 de lider).
Tour de France 2022 – Stage 10 route profile
Astăzi este zi de pauză în Turul Franței, iar mâine urmează o etapă cu finish în cățărare. Traseul de 148,1 kilometri se va încheia pe Montee de l'altiport de Megeve, o ascensiune foarte lungă (19,3 kilometri), dar cu o pantă medie redusă (4%).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo