Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadej Pogacar a preluat tricoul galben în Turul Franței, după o victorie superbă în etapa a 6-a

Nicu Savin

Actualizat 07/07/2022 la 23:19 GMT+3

Tadej Pogacar (UAE) a câștigta la un sprint redus etapa a 7-a din Turul Franței și a preluat șefia clasamentului general. Podiumul rundei de azi a fost completat de Michael Matthews (Bike Exchange) și David Gaudu (Groupama FDJ).

Turul Franței 2022 | Rezumatul etapei a 6-a, câștigată entuziasmant de fenomenalul Tadej Pogacar

Tadej Pogacar a câștigat cea mai lungă etapă a acestei ediții din Turul Franței (219,9 kilometri). Slovenul a beneficiat de munca echipei sale, care a tras după evadarea formată din 3 rutieri: Wout Van Aert, Jakob Fuglsang și Quinn Simmons.
Belgianul a rămas în frunte până spre final, dar odată ajuns a cedat complet și nu a putut ține pasul cu plutonul. Pe ultima cățărare, oamenii puternici au accelerat și un grup restrâns a rămas să lupte pentru victorie. Primul care a forțat a fost Primoz Roglic, dar acesta nu a reușit să se desprindă.

Tadej Pogacar, lider la general în Turul Franței, după victoria din etapa a 6-a

Apoi a ieșit la rampă Tadej Pogacar, care a dat un atac necruțător și nimeni nu i-a putut face față, slovenul trecând primul linia de sosire, fără să forțeze. Podiumul a fost completat de Michael Matthews (Bike Exchange) și David Gaudu (Groupama FDJ).
Victoria de azi a fost a fost a 7-a pentru Pogacar în Turul Franței, el reușind câte 3 succese la precedentele două ediții.
În urma acestei voctorii, Tadej Pogacar a preluat și șefia clasamentului general, iar de mâine va fi în galben. Având în vedere ce se întâmplă cu marii săi rivali, sunt șanse reale ca slovenul să-l ducă până la Paris și să-și treacă în palmares al 3-lea Tur al Franței consecutiv. În acest moment, Pogacar are 4 secunde avans peste Neilson Powless (Education Easy Post) și 31 de secunde peste Jonas Vingegaard (Jumbo Visma). Adam Yates este cel mai bine clasat om de la Ineos (locul 4, la 39 de secunde de lider).
Wout Van Aert a pierdut tricoul galben, dar începând de mâine îl va purta pe cel verde, el fiind lider autoritar în clasamentul pe puncte (are 61 de puncte peste abio Jakobsen).
Etapa a 7-a va fi prima cu finish în cățărare de la această ediție. Runda se va termina pe La Planche des Belles Filles, o ascensiune de 7 kilometri, cu o pantă medie de 8,5%, astfel că oamenii de general sunt așteptați să facă spectacol, deși o victorie din evadare nu poate fi exclusă.
Turul Franței are loc în perioada 1-24 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo