Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment istoric: pentru prima oară, Turul Franței nu se va termina la Paris

Cristian Mihală

Publicat 08/06/2022 la 14:44 GMT+3

Cea de-a 111-a ediţie a Turului ciclist al Franţei, care va avea loc în 2024, va porni în premieră din Italia şi tot pentru prima oară în istoria sa nu se va încheia la Paris, pe celebrul bulevard Champs-Elysees, ci pe Coasta de Azur, la Nisa, anunţă cotidianul sportiv italian Gazzetta dello Sport în ediţia sa de miercuri.

Pogacar durante il tratto in pavé sugli Champs-Élysées - Tour de France 2021

Credit imagine: Getty Images

Startul se va da la Florenţa, în Piaţa Michelangelo, pe 29 iunie 2024, iar primele trei etape vor avea loc pe teritoriul Italiei, înainte ca plutonul să se deplaseze către Franţa, în etapa a patra.
Cursa din Hexagon se va încheia la Nisa, pe 21 iulie, cu numai cinci zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de vară din 2024, care vor fi găzduite de capitala Franţei între 26 iulie şi 1 august.
Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care Tour de France 2024 nu va avea etapa finală la Paris, autorităţile franceze nedorind ca pregătirile pentru ceremonia de deschidere a JO 2024 să fie perturbate de cursa ciclistă.
Informaţia nu a fost confirmată deocamdată de către organizatorii Turului Franţei.
Ediţia din acest an a cursei franceze va debuta pe 1 iulie, la Copenhaga, în Danemarca, în timp ce marele start din 2023 se va da în Ţara Bascilor (Spania).
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo