Tadej Pogacar a câștigat etapa a 17-a din Turul Franței, învingându-l la un sprint în doi pe Jonas Vingegaard, pe Peyragudes, ultima cățărare a primei runde cu adevărat dificile din Pirinei. Succesul slovenului este însă doar unul de palmares, deoarece nu a recuperat decât 4 secunde din ecartul față de Vingegaard, care rămâne în continuare lider la general.
La finalul rundei de zi, Pogacar s-a declarat încântat de victorie, deși a admis că și-ar fi dorit mai multe de la această rundă. Cu toate că este la două minute și 18 secunde în spatele lui Vingegaard, slovenul este încrezător în continuare în șansele sale de a triumfa pentru a 3-a oară în Le Tour.
"Am visat la mai mult, desigur. Dar această victorie este pur și simplu foarte frumoasă. Am rămas în doar 4 rutieri după pierderile lui Marc Soler și Rafal Majka și nu am putut face mai mult. Sunt foarte mândru de Mikkel Bjerg, Marc Hirschi și, bineînțeles, de Brandon McNulty. Au făcut o treabă grozavă. Cred că mai am șanse. Mâine va fi din nou foarte greu, dar, fără îndoială, voi încerca din nou. Victoria finală este încă acolo. Se mai pot întâmpla multe în etapa de mâine", a spus Pogacar, citat de Sporza.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11

Pogacar mai are doar o șansă pentru a relansa Turul Franței

În mod normal, runda a 18-a este ultima șansă a lui Pogacar de a rămâne în cărți pentru câștigarea tricoului galben. Pe traseul etapei de mâine vor fi 3 cățărări de categorie specială, finish-ul urmând a fi pe Hautacam, un "monstru" de 13,5 kilometri, cu o pantă medie de 7,9%.
https://i.eurosport.com/2022/06/20/3395966.jpg
Pentru a mai spera cu adevărat la victoria finală, Pogacar este obligat să-i ia peste un minut lui Vingegaard în următoarea etapă. Asta pentru că etapa a 19-a este una fără mari dificultăți, iar la contratimpul din etapa a 20-a slovenului îi va fi aproape imposibil să-i ia mai mult de un minut lui Vingegaard, danezul fiind un rutier decent la proba contra cronometru. În fine, ultima etapă este una de gală, în care nu vor fi diferențe între oamenii de general.
Dincolo de distanța considerabilă față de Vingegaard, Pogacar are și handicapul că trebuie să se descurce în mare măsură pe cont propriu. Marc Hirschi, Mikkel Bjerg și Brandon McNulty sunt singurii oameni de la UAE rămași în competiție, dar primii doi sunt oameni de plat, care nu-i pot oferi sprijin liderului pe cățărări. În plus, McNulty va fi foarte obosit în etapa de mâine, după ce azi a dus trenă în cea mai mare parte a traseului. Nici Vingegaard nu stă prea bine la nivel de echipă, după ce i-a pierdut pe Roglic și Kruijswijk, dar el trebuie doar să se apere, ceea ce, în teorie, este mult mai ușor.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54