Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eddy Merckx a dat verdictul: "Vingegaard a câștigat pe merit Turul Franței!" Argumentul belgianului

Nicu Savin

Publicat 23/07/2023 la 17:15 GMT+3

Eddy Merckx a făcut o analiză profundă asupra a ceea ce s-a întâmplat până acum în Turul Franței și a ajuns la concluzia că victoria lui Jonas Vingegaard din clasamentul general a fost pe deplin meritată. Legenda ciclismului consideră că danezul e un cățărător mai bun decât Tadej Poogacar și de accea succesul său nu poate fi pus la îndoială.

Eddy Merckx und Jonas Vingegaard

Credit imagine: Getty Images

Turul Franței 2023 a fost o competiție plină de suspans timp de două săptămâni, dar totul s-a jucat în primele două runde din ultima săptămână. Mai întâi, Jonas Vingegaard a făcut un contratimp monstruos și i-a luat un minut și 38 de secunde lui Tadej Pogacar.
A doua zi, slovenul a capotat pe Col de la Loze și Vingegaard i-a dat lovitura de grație, asigurându-și practic încă de atunci câștigarea celui de-al doilea tricou gaben consecutiv. Marele Eddy Merckx, de 5 ori câștigător al tricoului galben, a vorbit despre bătălia din acest an și a spus că victoria rutierului de la Jumbo Visma este pe deplin meritată. Argumentul suprem al belgianului a fost că Vingegaard și-a arătat superioritatea la contratimp și pe cățărările grele.
"Vingegaard este cu siguranță câștigătorul meritat. Turul Franței a fost interesant până la contratimp, dar când Vingegaard s-a îndepărtat de Pogacar în Pirinei, am putut deja să vedem că era un alpinist puțin mai bun când panta era cu adevărat abruptă, în munții înalți. La contratimp și a 2-a zi, pe Col de la Loze, a fost cel mai bun", a spus Mercks, citat de wielerflits.com.

Eddy Merckx speră că Mark Cavendish va concura și în Turul Franței 2024

Legenda ciclismului a făcut o comparație între vremurile sale și ceea ce se întâmplă acum în acest sport și a subliniat diferențele uriașe de profesionalism și tehnologie: "A fost un tur foarte greu. Se merge foarte repede. Dietele sunt mai bune. Totul este mult mai profesionist decât în ​​vremea noastră. Materialul este, de asemenea, diferit. Mi-am cântărit bicicleta din 1971 săptămâna trecută și avea mai mult de 10 kg. Și asta este o mare diferență".
Nu în ultimul rând, Merckx a vorbit despre Mark Cavendish, care își propusese să-i doboare recordul de victorii de etapă la ediția din acest an (cei doi sunt la egalitate, fiecare cu câte 34 de succes). Britanicul a avut un ghinion teribil, fiind nevoit să abandoneze, după ce și-a rupt clavicula în urma unei căzături stupide în etapa a 8-a.
Merckx speră că rutierul britanic va reveni asupra deciziei de a se retrage și va fi prezent și anul viitor în Turul Franței: "Sper că Mark Cavendish se va întoarce. Ar fi păcat dacă ar trebui să-și încheie cariera cu o claviculă ruptă. Sper că va continua cel puțin până la Turul Franței de anul viitor".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo