Etapa a 11-a din Turul Italiei 2021, desfășurată între Perugia și Montalcino, a reprezentat marea provocare din prima jumătate a cursei. Un traseu copiat după Strade Bianche, unde sectoarele neasfaltate au pus mari probleme.
"Nu se va câștiga Giro în această etapă, dar se poate pierde", au convenit specialiștii înainte de rundă, iar pronosticul lor a fost respectat: Remco Evenepoel, văzut de bookmakeri cu a doua șansă să ducă tricoul roz la Milano, a pierdut două minute și nouă secunde față de Egan Bernal.
O înfrângere grea pentru Deceuninck Quick-Step, mai ales că Joao Almeida l-a ajutat prea puțin pe Remco, motiv pentru care acesta a fost surprins cum își scoate nervos căștile din urechi, după ce portughezul nu a rămas să îl ajute. Dincolo de comportamentul lusitanului care a terminat pe 4 Giro 2020, Deceuninck a dezamăgit prin faptul că a fost surclasată de Ineos. Ganna și Moscon au dus o trenă feroce pe sectoarele neasfaltate, iar Evenepoel a rămas izolat mult prea devreme. Chiar și așa, oficialii rămân optimiști că Remco poate obține un rezultat mare, până la final.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
"Ivan Basso a pierdut două minute într-o etapă similară în Giro 2010 și a reușit să termine în cele din urmă în roz. Remco a arătat în trecut că e capabil să revină, hai să fim optimiști. Speram să nu pierdem timp sau să limităm ecartul, dar mai sunt o mulțime de etape grele și putem recupera", a spus directorul sportiv al celor de la Quick-Step, Klaas Lodewyck, pentru Sporza.

Evenepoel visează încă la o performanță mare în Giro 2021

Evenepoel a pus lipsa sa de consistență pe perioada lungă în care nu a participat la curse. Aflat la primul mare tur din carieră, belgianul vine după 8 luni de inactivitate, ca urmare a căzăturii teribile din Il Lombardia.
Sportivul de 21 de ani probabil se gândește la contratimpul de la Milano, unde ar putea câștiga până la două minute în raport cu rivalii. Totuși, Bernal încă nu a ajuns pe "terenul propriu", columbianul urmând a se simți în ultima săptămână, pe cățărările de peste 2000 de metri, ca un pește în apă. În acest context, tricoul roz pare pierdut pentru Remco, dacă nu apar căzături sau dureri la spate pentru liderul Ineos. Totuși, un podium nu ar fi exclus, chiar dacă ieri a arătat extrem de vulnerabil.
"Nu a fost cea mai bună zi a mea. Am suferit pe fiecare sector neasfaltat; apoi, pe al treilea sector, când s-a tras tare, am simțit că nu mai am forță în picioare. Așa mi-a reacționat corpul după 11 zile de cursă, la capătul unei perioade de 8 luni în care nu am concurat. Nu a fost cel mai bun rezultat pentru mine, dar sunt încă pe 7 la general și rămân încrezător. Mai e mult drum de parcurs până la Milano", a spus Evenepoel, după runda de ieri.
Azi, de la 12:15, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, avem cea mai lungă etapă din Giro (212 kilometri lungime). O rundă de 5 stele, cu 4 cățărări repertoriate și o diferență de nivel de 4455 de metri. Chiar dacă doar două cățărări sunt de categoria a doua, etapa e mult mai dificilă decât o arată profilul. În plus, vine după ce ieri s-a făcut un efor supra-omenesc de către oamenii de general, astfel că s-ar putea ca Ineos să prefere o zi lipsită de artificii, în care evadarea să aibă bilet de voie. Rutieri ca Ruben Guerreiro, Geoffrey Bouchard, Gino Mader, George Bennett, Koen Bouwman, Bauke Mollema sau Diego Ulissi ar trebui să vrea să facă parte din evadare, pentru că șansa atacanților pentru un succes de etapă e uriașă. În ceea ce privește bătălia la general, Bernal ar putea să mai pună pe final câteva secunde față de adversari, deși nu e exclus ca cicliști precum Dan Martin sau Davide Formolo să încerce să atace devreme, după ce au pierdut ieri enorm.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Ciclism
4 români au furat bicicletele lotului Italiei de ciclism pe velodrom! Prejudiciul e unul imens
29/10/2021 LA 10:31