Cea mai simplă etapă de până acum în Giro 2020 a avut loc azi, între Porto Sant'Elpidio și Rimini‍. O singură cățărare repertoriată, de categoria a 4-a, nu a produs vreo schimbare în pluton. Fără vânturi laterale, s-a ajuns la un sprint masiv, unde Demare era marele favorit.
Mattia Bais (Androni Giocattoli-Sidermec), Fabio Mazzucco (Bardiani CSF Faizane), Francesco Romano (Bardiani CSF Faizane), Sander Armee (Lotto Soudal) și Marco Frapporti (Vini Zabu-KTM) au format evadarea zilei, rutierul lui Lotto Soudal fiind cel care a rezistat cel mai mult în lupta de la distanță, cu plutonul. UAE - pentru Gaviria - și FDJ - pentru Demare - și-au asumat trena și au anulat avansul atacanților cu 6,4 kilometri înainte de final.
Cu un trenuleț perfect, chiar și în absența lui Ramon Sinkeldam, care a abandonat ieri, Demare a fost de neoprit. Gaviria a deschis primul sprintul, conștient că e singura lui șansă să îl surprindă pe francez, dar acesta a fost încă o dată perfect.
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46
Demare a ajuns la 14 victorii în aceste sezon marcat de pandemie, fiind rutierul care a ridicat de cele mai multe ori mâinile pe linia de sosire a curselor din 2020.
"Ce a făcut echipa mea e impresionant. Au muncit fantastic, au reușit să mențină un ritm extrem de ridicat. La intrarea în oraș m-au ținut în prim plan, iar în ultimul kilometru . Guarnieri m-a lăsat perfect, exact când simțeam că pot sprinta cu toate forțele mele. Am venit aici pentru victorii de etapă, dar nu mă așteptam să obțin chiar atâtea", a spus Demare la final.
Demare e primul rutier de la marele om de general Bernard Hinault, la începutul anilor '80, care obține 4 succese într-o ediție a Giro.
Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2020/10/14/2914830.png

Viviani, lovit de o motociletă în Giro

Deși etapa a fost una ușoară, Elia Viviani (sprinterul lui Cofidis) a fost extrem de ghinionist. Acesta a fost lovit, într-un viraj, de o motocicletă, în etapa de azi. Din fericire, italianul a putut continua și a prins plutonul. "Este 100% vina motocicletei. Trebuia să frâneze, dacă nu putea trece înaintea cicliștilor și trebuia să aștepte să treacă tot plutonul. Din păcate, sunt astfel de incidente stupide care influențează clasamentul unei echipe", a spus Alex Ciocan, comentatorul Eurosport.
Din fericire, Viviani a fost capabil să revină în șa și, grație eforturilor colegilor săi, a ajuns înapoi în pluton. Chiar și așa, efectele căzăturii au fost prezente, astfel că sprinterul nu a mai putut fi prezent printre primii, la final. Viviani a sosit abia pe 10, Simone Consoni fiind cel care a sprintat de la Cofidis.

Elia Viviani, lovit de o motocicletă, în etapa a 11-a din Giro

Turul Spaniei
Fabio Jakobsen, victorie uriașă în etapa a 4-a din Vuelta! Olandezul s-a impus categoric la sprint
17/08/2021 LA 15:44
Vuelta a España
Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului
12/08/2021 LA 11:33