Filippo Ganna, câștigătorul celor trei contratimpuri din Turul Italiei 2020 (a cucerit, în total, 4 etape), ar fi trebuit să fie mare favorit azi, însă în Tirreno și Turul Romandiei a arătat că e vulnerabil. Campionul mondial și-a gândit vârful de formă pentru a lua aurul la Jocurile Olimpice - de aici și ultimele rezultate sub așteptări -, dar cu siguranță că tricoul roz urma să îl motiveze azi.
Și așa a fost, rutierul lui Ineos "zburând" în contratimpul plat de doar 8 kilometri. Italianul nu a avut adversar, asta și în condițiile în care Remi Cavagna și Remco Evenepoel, pe hârtie principalii adversari, au dezamăgit. Ganna a fost mai rapid cu 2 secunde decât Affini, surpriza plăcută de azi, la punctul de control intermediar, pentru ca la final să își devanseze compatriotul cu 10 secunde.

Cum au stat oamenii de general în contratimpul din etapa 1 a Giro 2021

Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Dintre oamenii de general, cel mai bine au sosit Hugo Almeida și Remco Evenepoel, cu mențiunea că tânărul belgian nu a arătat la nivelul așteptat. Acesta a luat o curbă prea larg în prima parte a cursei, dar e limpede că, după 9 luni de pauză (cauzate de căzătura din Il Lombardia), are nevoie de kilometri în picioare înainte să ajungă la nivelul optim. Un contratimp foarte bun a făcut și Vlasov (Astana), semn că rusul a venit hotărât să se bată până la capăt pentru un loc pe podium.
Cei doi mari favoriți la tricoul roz, Simon Yates și Egan Bernal au venit practic în același timp, la 38, respectiv 39 de secunde de învingător.
Clasamentul etapei întâi, din Giro 2021
Ganna a avut o medie orară de 58,7 km/h, fiind foarte aproape de deținătorul celei mai bune medii din istoria Giro, Rik Verbrugghe (prologul din 2001).
Etapa a 2-a, de duminică, este una destinată sprinterilor. Plutonul va străbate 179 de kilometri, între Stupinigi și Novara, iar traseul nu e unul dificil, fiind prezentă o singură cățărare repertoriată (de categoria a 4-a). Ca atare, vom avea sprint masiv, unde Caleb Ewan pare principalul favorit. Totuși, Tim Merlier, Dylan Groenewegen, Peter Sagan, Giacomo Nizzolo, Elia Viviani sau Fernando Gaviria speră la rândul lor la un rezultat cât mai bun.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115766.jpg
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Contador a prefațat Vuelta și a numit principalii doi contracandidați ai lui Roglic la tricoul roșu
19/08/2022 LA 14:31