Wilco Kelderman, liderul lui Sunweb, a sucombat pe Stelvio, joi, și nu a reușit să limiteze pierderile nici pe Sestriere, astfel că victoria în cel mai echilibrat Giro din istorie se va da între Jai Hindley, locotenentul lui Wilco, și Tao Geoghegan Hart, care, la startul Turului Italiei, avea și el statutul de locotenent, al lui Geraint Thomas.
Cei doi rutieri sunt în același timp, Hindley urmând a fi cel care pleacă din postura de "tricou roz" în proba contra-cronometru de azi, de la Milano. În aceste condiții, Tao e marele favorit, el fiind un mult mai bun contratimpist.
Dar Pogacar a arătat în Turul Franței că aceste calcule ale hârtiei nu înseamnă nimic, iar Jai speră să facă marea surpriză. Chiar dacă la contratimpul de săptămâna trecută, desfășurat între Conegliano și Valdobbiadene (34,1 kilometri), rutierul Ineos a venit cu 1 minut și 15 secunde mai bine decât tânărul de la Sunweb, acesta speră până la capăt.
Turul Spaniei
Vuelta 2021, 3 zile până la start! 5 rutieri de urmărit, în afara marilor favoriți Roglic și Bernal
11/08/2021 LA 15:05
"Voi face contratimpul vieții mele duminică. Cred că la finalul etapei, va fi învingător cel mai bun, cel care a meritat cel mai mult să câștige Giro. De un lucru vreau să fiți siguri: voi muri pe traseu pentru a apăra tricoul roz. Suntem la capătul a trei săptămâni grele, niciodată nu știi cum îți vor reacționa picioarele în dimineața cursei. Aceasta e frumusețea Giro", a spus Jai Hindley, citat de Cycling News.

Hindley nu a putut să îl atace pe Sestriere pe Tao Geoghegan Hart

Pe cățărarea finală de pe Sestriere, Hindley era obligat să atace, având în vedere diferența infimă între cei doi din clasamentul general și faptul că Tao are de partea lui contratimpul. Rutierul lui Sunweb a avut 3 tentative de a ataca, însă rivalul i-a răspuns de fiecare dată. Ca atare, a sperat că va învinge la sprint și va mai câștiga 4 secunde (bonificația între locul 1 și 2). Nu s-a întâmplat așa, sâmbătă Geoghegan Hart fiind mai puternic.
"M-am uitat mereu la Tao, voiam să știu cum se simte, dacă e obosit sau nu. Am încercat să atac pe ultima trecere peste Sestriere, dar, din nefericire, nu am putut să îl las în urmă. Jos pălăria în fața lui și a modului în care evoluează. E un amic bun al meu, astfel că va fi interesant că ne vom lupta noi doi până la capăt pentru tricoul roz", a mai spus Hindley.
În acest context se pune întrebarea dacă Hindley nu ar fi trebuit să atace încă din etapa cu Stelvio, pe care de altfel a câștigat-o, tot după un sprint în doi cu Tao. Atunci, Sunweb a avut în plan să îl păstreze pe Kelderman cu șanse la victoria finală și, ca atare, Jai a fost blocat să își facă propria cursă. Hindley nu are niciun regret în acest sens, hotărârea luată de echipă fiind cea corectă.
"Nu am niciun regret. Dacă aș fi vrut să atac în etapa cu Stelvio, aș fi atacat. Am preferat să aștept sprintul, acesta a fost planul echipei, iar eu am fost de acord cu el. Am câștigat acea etapă, a fost o zi mare, nu am niciun motiv să regret", a concluzionat Hindley.
Contratimpul decisiv de la Milano va fi transmis în direct de Eurosport 4K azi, de la ora 14:15.
Turul Franței
Tadej Pogacar e patronul din Turul Franţei. De 86 de ani nimeni nu a reuşit ceva similar
15/07/2021 LA 16:01
Turul Franței
Turul Franței 2021 | Doi mari favoriți și doi outsideri extrem de periculoși. Ce ne așteaptă
24/06/2021 LA 11:15