Haos în Giro 2020, după prima zi de pauză. Testele de COVID-19 au adus multe rezultate pozitive, astfel că Mitchelton-Scott și Jumbo Visma au părăsit competiţia. Steven Kruijswijk şi Michael Matthews, doi dintre cei mai importanți rutieri, sunt cele mai mari pierderi din cauza coronavirus, după ce de săptămâna trecută, plutonul îl pierduse pe Simon Yates, al doilea mare favorit la general, la startul Turului Italiei. Membri ai echipelor Ag2R și Ineos au avut de asemenea teste pozitive și, în ciuda faptului că toți au fost izolați, e puțin probabil ca toți aceștia să nu fi transmis virusul la persoane ale căror teste au ieșit negative luni.
Totuși, Mauro Vegni, directorul cursei, spune că va face tot ce e omenește posibil ca Giro 2020 să ajungă la Milano.
"Vrem cu orice preț să ajungem cu Giro la Milano. Evident, excluzând niște probleme medicale cu adevărat majore. Știam că ținerea Turului Italiei în octombrie va fi problematică, dar vom face tot ce depinde de noi să se termine cursa. Suntem pregătiți să facem față provocărilor", a spus Vegni, citat de Cycling News.
Turul Italiei
Verdictul medicilor privind problema la ochi a lui Girmay, care a fost forţat să abandoneze Giro
ACUM 18 ORE

"Toți vrem să plecăm din Giro, să mergem acasă și să fim în siguranță"

Sursa citată a stat de vorbă cu un rutier din pluton, prezent în Turul Italiei, care, sub protecția anonimatului, a acceptat să vorbească despre ce se întâmplă. Acesta e convins că vom asista la un număr enorm de cazuri de coronavirus în a doua zi de pauză, iar faptul că el și coechipierii lui sunt forțați să concureze alături de cicliști care sunt șanse mari să fie bolnavi deja e extrem de frustrant.
"Sunt reguli diferite, în funcție de echipe, așa că, vă spun sincer, mă aștept la o explozie de cazuri de coronavirus. Vorbim de echipe unde s-au descoperit cazuri, iar membrii lor au intrat în contact cu cei pozitivi. Ați văzut efectul avut de un singur caz, Simon Yates. De acum până la următoarea zi de pauză lucrurile vor escalada. Ce e și mai înfricoșător e că cicliști cu COVID-19 vor continua să pedaleze, pentru că până luni nu va fi făcut un alt test", a spus un ciclist din Giro, pentru Cycling News.
În Turul Franței, bula creată de ASO a fost funcțională, astfel că pericolul numit coronavirus a fost gestionat perfect. Acum, lucrurile stau total diferit, e adevărat și în contextul în care cifrele la nivel de întreaga Europă au crescut alarmant.
Totuși, sursa CN spune că RCS a luat prea puține măsuri privind securitatea cicliștilor, aceștia simțindu-se extrem de expuși.
"Nu există nicio bulă, nu avem nici măcar camere private, mâncăm la un loc cu ceilalți. Purtăm masca 24/7, aceea e singura bulă a noastră. Rutierii în pluton vorbesc că e o nebunie că se continuă, toți vrem să mergem acasă și să fim în siguranță", a încheiat rutierul intervievat de Cycling News.
Turul Italiei
Își bate joc Bora de șansele lui Jai Hindley la tricoul roz?
ACUM 20 ORE
Turul Italiei
Giulio Ciccone a câștigat, din evadare, etapa a 15-a din Giro
22/05/2022 LA 15:35