Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alberto Bettiol s-a impus din evadare în etapa a 18-a din Giro! Favoriții "au avut zi liberă"

Nicu Savin

Publicat 27/05/2021 la 18:22 GMT+3

Alberto Bettiol (Education First Nippo) a obținut prima sa victorie din carieră într-un mare tur, după ce s-a impus din evadare în etapa a 18-a din Giro. Italianul a mers excelent pe final și a trecut singur linia de sosire, podiumul fiind completat de Simone Consonni (Cofidis) și Nicolas Roche (DSM).

Alberto Bettiol a câștigat etapa a 18-a din Giro

Credit imagine: Getty Images

Cea mai lungă etapă din Giro 2021 nu a oferit un mare suspans, decât foarte puțin pe final. Lupta pentru infiltrarea în evadare a fost acerbă astfel că grupul de atacanți s-a format cu greu. Odată consolidată însă, evadarea de peste 20 de rutieri a primit liber din partea plutonului, favoriții luându-și liber în runda de azi.
Nici în grupul de frunte nu au avut loc mari evenimente și totul s-a decis în ultimii 25 de kilometri. Remi Cavagna (Deceuninck Quick Step) a luat cursa pe cont propriu și calitățile sale de contratimpist păreau că îl vor ajuta să o ducă la bun sfârșit.

Alberto Bettiol a obținut prima victorie într-un mare tur

Alberto Bettiol (Education First) nu a fost însă de acord și, chiar dacă francezul și-a creat un avans considerabil, a rulat excelent în urma acestuia, ajungându-l și reușind să-l desprindă ușor pe ultima cățărare a zilei, chiar dacă aceasta nu a fost una foarte dificilă.
Bettiol a mers apoi perfect până la final și nu a mai putut fi ajuns din urmă, trecând singur linia de sosire. Podiumul a fost completat de Simone Consonni (Cofidis) și Nicolas Roche (DSM).
Clasamentul etapei a 18-a din Giro
giro 19
Așadar, italianul a reușit în premieră să se impună într-o etapă dintr-un mare tur. De altfel, singurul său succes pe șosea din cariera de profesionist de până acum a fost în 2019, când a produs o surpriză uriașă câștigând Turul Flandrei. Bettiol mai are în palmares și contratimpul din Etoile de Beseges din 2020.
Plutonul a venit la peste 20 de minute distanță de câștigător și toți rutierii din fruntea clasamentului general au ajuns în siguranță la finish. Aceștia s-au odihnit astăzi și vor da totul ultimele 3 etape, care vor decide ierarhia generală din Giro.
Mâine urmează o etapă mult mai scurtă decât cea de azi, care se va încheia însă pe Alpe di Mera, o cățărare de 9,8 km, cu o pantă medie de 8,9%, asta după ce rutierii vor trece peste alte 2 ascensiuni pe traseu, ceva mai ușoare însă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo