Cea mai lungă etapă din Giro 2021 nu a oferit un mare suspans, decât foarte puțin pe final. Lupta pentru infiltrarea în evadare a fost acerbă astfel că grupul de atacanți s-a format cu greu. Odată consolidată însă, evadarea de peste 20 de rutieri a primit liber din partea plutonului, favoriții luându-și liber în runda de azi.
Nici în grupul de frunte nu au avut loc mari evenimente și totul s-a decis în ultimii 25 de kilometri. Remi Cavagna (Deceuninck Quick Step) a luat cursa pe cont propriu și calitățile sale de contratimpist păreau că îl vor ajuta să o ducă la bun sfârșit.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22

Alberto Bettiol a obținut prima victorie într-un mare tur

Alberto Bettiol (Education First) nu a fost însă de acord și, chiar dacă francezul și-a creat un avans considerabil, a rulat excelent în urma acestuia, ajungându-l și reușind să-l desprindă ușor pe ultima cățărare a zilei, chiar dacă aceasta nu a fost una foarte dificilă.
Bettiol a mers apoi perfect până la final și nu a mai putut fi ajuns din urmă, trecând singur linia de sosire. Podiumul a fost completat de Simone Consonni (Cofidis) și Nicolas Roche (DSM).
Clasamentul etapei a 18-a din Giro
https://i.eurosport.com/2021/05/27/3140749.jpg
Așadar, italianul a reușit în premieră să se impună într-o etapă dintr-un mare tur. De altfel, singurul său succes pe șosea din cariera de profesionist de până acum a fost în 2019, când a produs o surpriză uriașă câștigând Turul Flandrei. Bettiol mai are în palmares și contratimpul din Etoile de Beseges din 2020.
Plutonul a venit la peste 20 de minute distanță de câștigător și toți rutierii din fruntea clasamentului general au ajuns în siguranță la finish. Aceștia s-au odihnit astăzi și vor da totul ultimele 3 etape, care vor decide ierarhia generală din Giro.
Mâine urmează o etapă mult mai scurtă decât cea de azi, care se va încheia însă pe Alpe di Mera, o cățărare de 9,8 km, cu o pantă medie de 8,9%, asta după ce rutierii vor trece peste alte 2 ascensiuni pe traseu, ceva mai ușoare însă.
Turul Italiei
Egan Bernal a câștigat Giro 2021! Ineos s-a umplut de lauri în ultima zi, Ganna câștigând etapa
30/05/2021 LA 15:16
Turul Italiei
Damiano Caruso, victoria carierei în etapa 20 din Giro! Egan Bernal e ca și câștigător la general
29/05/2021 LA 15:31