Dacă în etapa de ieri, victoria din evadare a lui Taco Van Der Hoorn a fost o mare surpriză, atacanții zilei de astăzi avea toate șansele să reușească. Profilul etapei a 4-a ducea către acest deznodământ și foarte multe echipe au mizat pe această carte și au trimis oameni la atac.
Astfel, s-a format o evadare extrem de numeroasă, de 25 de rutieri, și cum niciunul dintre ei nu reprezenta un pericol pe termen lung în clasamentul general, plutonul a preferat să nu forțeze mai deloc. Condițiile meteo au fost vitrege, plouând pe aproape întreg traseul, lucru care le-a făcut viața foarte grea rutierilor.
Cu aproximativ 50 de kilometri înainte de final, Quinten Hermans și Rein Taaramae (Intermarche), respectiv Chris Juul-Jensen (BikeExchange) s-au desprins din grupul fruntaș și au pus un avans considerabil față de urmăritori. Ulterior, Hermans s-a rupt de Taaramae și Juul-Jensen, dar cei doi au continuat să meargă destul de bine și au intrat împreună pe ultima cățărare a zilei, Colle Passerino (4,3 km/9,5%).
Turul Italiei
Giro 2021 - favoriții la tricoul roz. Ne așteaptă o luptă fantastică în munți
07/05/2021 LA 13:53

Giro 2021 | Joseph Dombrowski, victoria carierei în etapa a 4-a

Efortul depus de cei doi până în acel moment a început însă să se vadă odată ce drumul a început să urce, iar avansul de peste un minut s-a "evaporat" în scurt timp. Alessandro De Marchi (Israel Start Up Nation) și Joseph Dombrowski (UAE) au venit tare din urmă și au trecut ușor de Taaramae și Juul-Jensen.
Dombrowski s-a simțit mai bine și l-a lăsat în urmă pe De Marchi, iar americanul nu a mai putut fi ajuns până la final. Astfel, pentru rutierul de 29 de ani, care în 2012 câștiga Turul Italiei la juniori, aceasta a fost cea mai importantă victorie a carierei, dar insuficientă totuși pentru a prelua și tricoul roz. Acesta va fi purtat mâine de ocupantul locului secund de azi, Alessandro De Marchi. Pe ultima treaptă a podiumului s-a calsat Filippo Fiorelli (Bardiani).
Giro 2021 | Clasamentul etapei a 4-a
https://i.eurosport.com/2021/05/11/3130488.jpg
Dintre favoriții la tricoul roz, Mikel Landa (Bahrain Victorious) a accelerat primul pe cățărarea finală și a fost urmat la scurt timp de Egan Bernal (Ineos). Dintre ceilalți oameni cu pretenții, doar Vlasov (Astana) a avut răspuns, iar cei 3 au câștigat câteva secunde în raport cu ceilalți favoriți, printre care Remco Evenepoel sau Simon Yates. În schimb, etapa de astăzi a fost un dezastru pentru Joao Almeida, prima opțiune a celor de la Deceuninck pentru clasamentul general, care a pierdut peste 5 minute în raport cu marii favoriți.
Mâine urmează o etapă dedicată 100% sprinterilor. Traseul de 177 de kilometri dintre Modena și Cattolica este perfect plat, astfel că cei mai rapizi rutieri din pluton vor avea ocazia să își dispute victoria.
Turul Italiei
8 zile până la Giro! Dan Martin promite spectacol: "Sunt în cea mai bună formă din viața mea"
30/04/2021 LA 08:23
Ciclism
Mark Cavendish nu merge în Turul Franței. Bahrain McLaren își joacă toate cărțile pe Mikel Landa
21/08/2020 LA 16:27