Etapa a 13-a din Giro avea un traseu perfect plat, astfel că un final la sprint era previzibil. Evadarea zilei a însumat doar 3 rutieri, toți de la echipe de "liga secundă". Samuele Rivi (Eolo), Umberto Marengo (Bardiani-CSF) și Simon Pellaud (Androni Giocattoli) au fost permanent controlați de pluton și finalul a fost cel așteptat de toată lumea.
Edoardo Affini (Jumbo Visma) și-a încercat norocul și a atacat pe final, dar a fost înghițit de pluton. Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos) a fost cel mai rapid dintre sprinteri și a trecut primul linia de sosire. Affini s-a ales cu poziția secundă, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Peter Sagan (Bora).

Giacomo Nizzolo, prima victorie a carierei într-un mare tur

Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Așadar, Giacomo Nizzolo a reușit să spargă gheața și să bifeze prima victorie a carierei într-un mare tur. Italianul este la a 11-a participare într-o asemenea competiție și nu câștigase nicio etapă, având nenumărate locuri pe podium.
Clasamentul etapei a 13-a
https://i.eurosport.com/2021/05/21/3137147.jpg
Ajuns la 32 de ani, iată că Nizzolo a reușit în etapa de azi să obțină victoria carierei, după ce terminase pe locul 2 în etapa a 2-a și în cea de-a 5-a. Victoria lui Nizzolo a venit oarecum logic, în urma unei perioade foarte bune pentru rutierul italian. Acesta a devenit anul trecut campion al Italiei pe șosea și a câștigat și campionatul european, iar în debutul acestui sezon câștigase Clasica de Almeria.
Victoria de azi l-a urcat pe Nizzolo pe locul 2 în clasamentul tricoului cyclame, italianul fiind acum la doar 9 puncte distanță de liderul Peter Sagan. De asemenea, succesul lui Nizzolo a fost al 2-lea al celor de la Qhubeka Assos în acest Giro, după cel al lui Mauro Schmid din etapa a 11-a.
După ce astăzi s-au odihnit, oamenii de general sunt așteptați mâine să iasă în evidență. Etapa de va fi de numai 104 kilometri, dar va avea finish-ul pe "monstrul" Zoncolan, o cățărare 13,1 kilometri, cu o pantă medie de 8,9%.
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46
Ciclism
Qhubeka ASSOS rescrie istoria Giro: a treia victorie de etapă, prin Campenaerts
23/05/2021 LA 16:00