Egan Bernal va participa pentru prima dată în carieră în Giro, iar columbianul s-a declarat nerăbdător să ia startul în primul mare tur al anului.
Câștigător al Turului Franței în 2019, Bernal nu și-a putut apăra titlul în 2020, fiind nevoit să abandoneze din cauza unor dureri la spate. Au urmat luni bune de recuperare, dar rutierul nu s-a simțit în cea mai bună formă nici în debutul acestui sezon, astfel că șefii de la Ineos au decis să-l includă pe Bernal în echipa pentru Giro, pentru a nu risca un nou eșec răsunător în Turul Franței din cauza problemelor medicale ale columbianului.
Acest lucru nu l-a dezamăgit însă pe Bernal, care s-a declarat încântat să meargă în Giro, traseul din acest an fiind considerat prielnic pentru el. În momentul în care a devenit profesionist, semnând cu Androni Giocattoli, în 2016, Bernal a locuit 2 ani în Italia, la poalele Alpilor, nu departe de locul de unde va porni la drum ediția din acest an a Turului Italiei.
Ciclism
Bernal a revenit pe bicicletă, la 5 luni după oribilul accident suferit! Mesajul columbianului
09/06/2022 LA 13:03
"Nu pot nega importanța Turului Franței, dar există trei mari tururi în ciclism. Nu aș vrea să fiu un rutier care să se concentreze doar pe Turul Franței. Anul ăsta voi face ceva nou și asta mă motivează. Sunt încântat că merg în Giro și abia aștept să încep cursa. Mi-am dorit să merg în Giro de când am devenit profesionist în 2016. Ar fi trebuit să merg în 2019, dar m-am accidentat înainte de start. Contratimpul de deschidere nu este departe (o oră cu mașina) de locul în care am locuit și cunosc zona primelor etape.. Cred că oamenii se vor bucura să mă vadă.", a declarat Bernal pentru Gazzetta dello Sport, citat de cyclingnews.com.
Bernal este născut în aceeași zi cu legendarul rutier italian Marco Pantani, iar acest lucru, precum și natura sa prietenoasă l-au făcut foarte popular pe columbian în rândul fanilor italieni, care cu siguranță îl vor susține.
https://i.eurosport.com/2021/02/03/2984479.jpg

Giro 2021 | Egan Bernal: "Este inutil să fac promisiuni false"

În acest sezon, Egan Bernal a participat la 4 curse pe etape, obținând un loc 3 la general în Tour de la Provence și un loc 4 în Tirreno-Adriatico. De asemenea, columbianul a obținut 2 podiumuri în 2 curse de o zi: locul 2 în Trofeo Laigueglia și locul 3 în Strade Bianche.
Bernal este încrezător înainte de startul Giro, dar a recunoscut pe de altă parte că durerile la spate nu i-au trecut complet și a menționat că rezultatul său va depinde în mare măsură de starea sa fizică.
"Sunt încântat să revin în curse. Este primul meu Giro și așa că sunt super, super emoționat. Abia aștept. Cred că situația mea (de la spate) se îmbunătățește. După Tirreno-Adriatico am putut să mă antrenez bine la altitudine în Columbia și am avut o perioadă bună. În ultimele zile, am lucrat la intensitate și sper să fiu într-o formă bună chiar de la începutul Turului Italiei.
Încă mai simt dureri la spate, dar lucrurile s-au îmbunătățit în ultima vreme și se îmbunătățesc cu un număr mai mic de antrenamente. Sper că totul este în regulă și că spatele va rezista pe toată durata Giro.
Totul va depinde de modul în care îmi răspunde spatele. Dacă totul va fi în regulă, mă voi concentra asupra clasificării generale și asupra luptei pentru tricoul roz. Vom vedea zi de zi, pentru că nu am mai concurat de două luni. Este inutil să fac promisiuni false.", a completat Bernal.
Șefii de la Ineos sunt conștienți că spatele lui Bernal poate să cedeze oricând, astfel că l-au numit co-lider pe Pavel Sivakov. Cei doi vor avea locotenenți de seamă în Giro, Ineos fiind de departe cea mai puternică echipă de la startul "Corsei Rossa".
Echipa lui Ineos pentru Giro 2021:
  • Egan Bernal
  • Pavel Sivakov
  • Salvatore Puccio
  • Filippo Ganna
  • Gianni Moscon
  • Jhonatan Narvaez
  • Jonathan Castroviejo
  • Dani Martinez
Giro 2021 se va desfăşura în perioada 8 - 30 mai şi va putea fi urmărit zi de zi pe Eurosport şi Eurosport Player.
Ciclism
Un sportiv rus a renunțat să-și mai reprezinte țara! Pentru cine va concura în toate competițiile
05/03/2022 LA 07:44
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50