Pregătirea lui Vincenzo Nibali pentru Turul Italiei a fost întreruptă brusc de o căzătură suferită astăzi la un antrenament. Nibali s-a întors recent dintr-un cantonament în Tenerife și se antrena în apropierea reședinței sale din Lugano (Elveția). Din păcate pentru el, rutierul de 36 de ani a lovit un cap de pod și a căzut pe încheietura mâinii drepte, fiind dus la spital imediat după incident.
"Din păcate, trebuie să vă informăm că Vincenzo Nibali a căzut în această dimineață în timpul antrenamentului și s-a lovit la încheietura mâinii drepte. Verificările radiografice sunt în curs la spitalul din Lugano pentru a înțelege amploarea problemei. Mai multe actualizări vor veni mai târziu.", s-a arătat în primul comunicat al celor de la Trek Segafredo.
https://i.eurosport.com/2021/03/16/3012851.png
Giro di Sicilia
Damiano Caruso, victorie superbă în etapa a 2-a din Turul Siciliei! Italianul, lider la general
13/04/2022 LA 15:15

Vincenzo Nibali e în pericol să rateze Giro d'Italia 2021

Ulterior, echipa lui Nibali a confirmat că acesta va fi supus unei intervenții chirurgicale în cursul zilei de joi, după care se vor face estimări cu privire la participarea sa în Giro d'Italia.
"Examinările amănunțite la o clinică din Lugano (radiografie și tomografie computerizată) au dezvăluit, din păcate, o fractură compusă la încheietura mâinii drepte. Personalul medical de la Trek-Segafredo, în acord cu conducerea echipei și cu Vincenzo, au decis să opteze pentru o intervenție chirurgicală imediată pentru refacerea fracturii. Operația este programată mâine (n.r. joi) în Elveția. Doar după operație va fi posibil să se facă o estimare cu privire la participarea lui Nibali la Giro d'Italia.", au declarat cei de la Trek, citați de cyclingnews.com.
Accidentările de genul celei suferite de Nibali îi țin de obicei pe rutieri departe de bicicletă timp de câteva săptămâni. Un exemplu recent este cel al lui Fernando Gaviria, care stă pe margine de aproape o lună din cauza unei fracturi asemănătoare cu cea a lui Nibali.
În aceste condiții e greu de crezut că "Rechinul" se va reface până la startul Turului Italiei, care va pleca la drum din Torino, pe data de 8 mai. Ultima cursă la care a participat Nibali în acest sezon a fost Milano-San Remo (locul 35). Rutierul italian urma să ruleze în Turul Alpilor (19-23 aprilie), ca o ultimă pregătire pentru Turul Italiei.
Dacă va rata în cele din urmă prezența în Giro, Nibali se va concentra cel mai probabil pe Turul Franței, iar mai apoi pe cursa pe șosea de la Jocurile Olimpice.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55