Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arnaud Demare s-a impus în etapa a 5-a din Giro! Francezul, noul lider în ierarhia pe puncte

Nicu Savin

Publicat 11/05/2022 la 17:12 GMT+3

Arnaud Demare a câștigat la sprint etapa a 5-a din Giro. Francezul a fost desprins pe singura cățărare a zilei, dar a revenit în pluton și la finish a impresionat, învingându-i destul de clar pe Fernando Gaviria și Giacomo Nizzolo.

Arnaud Démare se llevó la victoria en la 5ª etapa del Giro de Italia 2022

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 5-a din Giro a fost una care s-a terminat așa cum era de așteptat: la sprint. O evadare formată din 5 rutieri s-a desprins în prima parte a cursei, dar echipele sprinterilor au ținut-o în permanență sub control. Pe singura cățărare a zilei, aflată la jumătatea traseului, mai mulți sprinteri au fost desprinși. Printre ei și doi dintre marii favoriți la victorie, Mark Cavendish și Caleb Ewan, care nu au mai putut reveni.
Finish-ul de la Messina a fost unul spectaculos, Arnaud Demare (Groupama FDJ) fiind cel mai puternic. Francezul a câștigat destul de clar, devansându-i pe Fernando Gaviria (UAE) și Giacomo Nizzolo (Israel Premier Tech), care au completat podiumul.

Arnaud Demare a câștigat etapa a 5-a din Giro

Aceasta a fost prima victorie a lui Demare în acest sezon, dar nu e o mare surpriză faptul că s-a impus chiar în Giro, forma sa fiind într-o continuă creștere în ultima vreme. Demare nu este străin de un asemenea succes, el având până acum în palmares alte 5 victorii de etapă în Turul Italiei.
În urma succesului de azi, Arnaud Demare a preluat și șefia clasamentului pe puncte, urmând ca de mâine să poarte pe umeri tricoul cyclame.
În clasamentul general nu s-a schimbat nimic notabil. Juan Pedro Lopez (Trek Segafredo) rămâne lider, având 39 de secunde în fața lui Lennard Kamna (Bora) și 58 de secunde în fața lui Rein Taarame (Intermarche). Marii favoriți la victoria finală au terminat în siguranță runda și așteaptă etapele mai grele pentru a face diferențe.
Etapa a 6-a va fi una asemănătoare cu cea de azi. Traseul de 192 de kilometri dintre Palmi și Scalea presupune o singură ascensiune repertoriată, în prima parte a zilei, astfel că e de așteptat ca sprinterii să lupte din nou pentru victorie la final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo