Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei

Andrei Nicolae

Actualizat 27/05/2022 la 18:38 GMT+3

Etapa a 19-a a Turului Italiei, încheiată în cățărare, nu a schimbat nimic în lupta pentru tricoul roz. Marii favoriți au făcut un alt joc egal. Koen Bouwman a câștigat din evadare.

Team Jumbo's Dutch rider Koen Bouwman celebrates as he crosses the finish line to win the 19th stage of the Giro d'Italia 2022 cycling race, 178 kilometers from Marano Lagunare to Santuario di Castelmonte, northeastern Italy, on May 27, 2022

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 19-a a Turului Italiei, desfășurată între Marano Lagunare și Santuario di Castelmonte (177 km), a avut două lupte separate. Una pentru victoria de etapă între oamenii din evadare și alta între rutierii de clasament general.
LG Giro 4
Toate emoțiile de la Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Finalul de etapă a fost în cățărare – 7,1 km cu rampă medie de 7,8% (cu o porțiune de 14%) -, așadar, atractiv inclusiv pentru bătălia pentru tricoul roz.
Evadarea a reușit azi, dar victoria a fost decisă în urma unui final controversat. Koen Bouwman (Jumbo Visma) a trecut primul linia de sosire, în fața lui Mauro Schmid (Quick Step). Acesta din urmă l-a acuzat însă pe învingător că i-a tăiat calea la virajul final.
"Opinia mea este că nu a fost un sprint corect, pentru că el nu și-a păstrat culoarul. Nu am mai avut ce să fac, pentru că efectiv s-a băgat în fața mea", a declarat Schmid. Koen Bouwman a urcat însă pe podium și a primit onorurile cuvenite câștigătorului de etapă.

Bătălie amânată pentru Cima Coppi la vârf, în Turul Italiei

În lupta din spate, marii favoriți au început atacurile cu 2 kilometri înainte de final. Richard Carapaz a fost primul care a trecut la atac, dar Mikel Landa și Jai Hindley i-au răspuns. Apoi, spaniolul de la Team Bahrain a iuțit ritmul, dar nici de această dată nu s-au creat diferențe. Și asutralianul Hindley a încercat ceva, dar primii trei oameni din clasamentul general au terminat cu același timp. Fiecare atac în parte nu a avut o forță ieșită din comun.
Așadar, înaintea ultimei etape montane, Carapaz are un avans de 3 secunde față de Hindley. Landa este la un minut și 5 secunde de ecuadorian. Sâmbătă, pe traseu este inclusă și o cățărare epică, peste Cima Coppi (Passo Pordoi, 2239 metri). Vom avea însă un învingător după această etapă sau totul se va decide la contratimpul de duminică de la Verona?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo