Etapa a 19-a a Turului Italiei, desfășurată între Marano Lagunare și Santuario di Castelmonte (177 km), a avut două lupte separate. Una pentru victoria de etapă între oamenii din evadare și alta între rutierii de clasament general.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375508.jpg
Toate emoțiile de la Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
Finalul de etapă a fost în cățărare – 7,1 km cu rampă medie de 7,8% (cu o porțiune de 14%) -, așadar, atractiv inclusiv pentru bătălia pentru tricoul roz.
Evadarea a reușit azi, dar victoria a fost decisă în urma unui final controversat. Koen Bouwman (Jumbo Visma) a trecut primul linia de sosire, în fața lui Mauro Schmid (Quick Step). Acesta din urmă l-a acuzat însă pe învingător că i-a tăiat calea la virajul final.
"Opinia mea este că nu a fost un sprint corect, pentru că el nu și-a păstrat culoarul. Nu am mai avut ce să fac, pentru că efectiv s-a băgat în fața mea", a declarat Schmid. Koen Bouwman a urcat însă pe podium și a primit onorurile cuvenite câștigătorului de etapă.

Bătălie amânată pentru Cima Coppi la vârf, în Turul Italiei

În lupta din spate, marii favoriți au început atacurile cu 2 kilometri înainte de final. Richard Carapaz a fost primul care a trecut la atac, dar Mikel Landa și Jai Hindley i-au răspuns. Apoi, spaniolul de la Team Bahrain a iuțit ritmul, dar nici de această dată nu s-au creat diferențe. Și asutralianul Hindley a încercat ceva, dar primii trei oameni din clasamentul general au terminat cu același timp. Fiecare atac în parte nu a avut o forță ieșită din comun.
Așadar, înaintea ultimei etape montane, Carapaz are un avans de 3 secunde față de Hindley. Landa este la un minut și 5 secunde de ecuadorian. Sâmbătă, pe traseu este inclusă și o cățărare epică, peste Cima Coppi (Passo Pordoi, 2239 metri). Vom avea însă un învingător după această etapă sau totul se va decide la contratimpul de duminică de la Verona?
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55