Etapa a 18-a din Giro era ultima șansă pentru sprinteri de a culege lauri la această ediție, dar oboseala din pluton și-a spus cuvântul în cele din urmă. Deși evadarea a fost compusă din numai 4 rutieri, aceștia au avut câștig de cauză, asta și pentru că echipele oamenilor rapizi s-au trezit târziu.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375508.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG
Turul Franței
Mathieu Van Der Poel a dezvăluit ce obiective are în Turul Franței: "Pe asta mă voi concentra"
17/06/2022 LA 09:17
Dries De Bondt (Alpecin), Eduardo Afini (Jumbo Visma), Magnus Cort (Edication EasyPost) și Davide Gabburo (Bardiani) au codus cursa de la un capăt la altul și în final s-au bătut la sprint pentru victorie. Cel mai puternic a fost begianul, care a adus astfel a 3-a victorie pentru Alpecin Fenix la aceată ediție, după cele obținute de Mathieu Van Der Poel și Stefano Oldani.
Pentru Dries de Bondt, campion al Belgiei pe șosea în 2020, aceasta a fost abia a 6-a victorie a carierei și prima dintr-un mare tur.

Richard Carapaz, la 3 etape distanță de a câștiga Giro

În clasamentul general nu au avut loc modificări importante. Joao Almeida a fost testat pozitiv la Covid și a fost nevoit să abandoneze, astfel că podiumul este cristalizat în proporție mare. Carapaz rămâne lider, având un avans de 3 secunde față de Jai Hindley și 1 minut și 5 secunde față de Mikel Landa.
Ocupanții locurilor doi și trei mai au la dispoziție două etape să-l pună în dificultate pe ecuadorian, deoarece la contractimpul de la Verona doar printr-o miniune acesta mai poate fi dezbrăcat de tricoul roz.
Etapa de mâine va fi una infernală, cu 4 cățărări repertoriate și finish pe Santuario di Castelmonte (7,3 km / 5,9%), astfel că există premise să avem parte de artificii între rutierii de general.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28