https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375506.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Marea surpriză din Giro 2022 e reprezentată de Juan Pedro Lopez, un rutier de 24 de ani fără vreun succes major în carieră. Cățărătorul lui Trek-Segafredo a impresionat în runda a 4-a, pe Etna, când a urcat pe primul loc la general, după ce a sosit pe doi, din evadare, în etapa câștigată de Lennard Kamna.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
De atunci, rutierul spaniol a reușit de fiecare dată să țină aproape de favoriți, chiar și în runda cu final pe Blockhaus, de departe cea mai grea etapă de până acum. Într-un interviu pentru Eurosport, Lopez a vorbit despre ambițiile avute înainte de Turul Italiei și a explicat cât de mult înseamnă pentru el să poarte tricoul roz.
"Nu am crezut niciodată că voi fi lider atâtea zile. Am venit aici, în Giro, cu speranța că pot lupta pentru câștigarea unei etape. Pe Etna, am fost aproape să îmi îndeplinesc visul, dar am primit un alt premiu (n.r. tricoul roz). Nu l-aș schimba în acest moment pentru un succes într-o rundă", a spus Lopez.

Contador, convins că Lopez poate termina Giro în primii 5

Alberto Contador, cel mai mare rutier spaniol din istoria recentă, are încredere mare în calitățile lui Juan Pedro Lopez și consideră că o etapă cheie pentru o poziție cât mai bună la general va fi duminică. Atunci, plutonul va avea de străbătut o etapă foarte grea, între Rivarolo Canavese și Cogne (final la 1611 metri altitudine). În a doua parte a rundei, vom avea trei cățărări repertoriate, dintre care două de categoria întâi.
Dacă "Juanpe" nu va pierde foarte mult, va avea un boost de moral important pentru ocuparea unui loc în primii 5 la capătul contratimpului individual din etapa 21, de la Verona, crede "El Pistolero"
"Pentru mine nu contează cât de mult va putea ține de tricoul roz. I s-a îndeplinit un vis și asta e cel mai important. Duminică va fi o zi foarte grea, un test important. Dar, cunoscându-l pe Lopez, cred că va încerca să lupte până la final pentru o prezență în top 5. Duminică e o zi în care se pot pierde minute, dar am încredere că "Juanpe" poate face față", a spus Contador pentru Eurosport.
Și obiectivul lui Lopez e tot un Top 5 la finalul Giro, după cum singur a recunoscut. Ibericul a pus presiune pe el cu un astfel de obiectiv, dar cu siguranță că, în cazul în care va pierde prea mult în clasamentul general, va căuta un succes de etapă în ultima săptămână, în munți.
"Până voi pierde tricoul roz, mă voi bucura pe de-a întregul de el. Nu o să mă deconectez de la cursă dacă cedez locul 1 la general, visez să pot termina între primii 5", a explicat rutierul de 25 de ani.
În ciuda faptului că Alberto Contador e foarte optimist în privința lui "Juanpe" trebuie spus că sunt șanse mici ca acesta să aibă o șansă reală la top 5. Probabil și un top 10 e exclus, având în vedere cât de mici sunt diferențele și ce runde complicate vor veni în Alpi.
În prezent, între Lopez și al 12 clasat, Thymen Arensman, e o diferență de doar 1 minut și 27 de minute, astfel că orice zi slabă se poate traduce în părăsirea top 10 la general.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
27/05/2022 LA 15:37