Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mathieu Van Der Poel, primul lider din Giro 2022! Olandezul s-a impus la sprint în prima etapă

Nicu Savin

Publicat 06/05/2022 la 18:37 GMT+3

Mathieu Van Der Poel a câștigat prima etapă din Giro, impunându-se la sprint în fața lui Biniam Girmay și a lui Pello Bilbao. Astfel, olandezul va purta tricoul roz cel puțin pentru o etapă, intrând în categoria selectă a rutierilor care au avut pe umeri tricoul de lider atât în Turul FRanței cât și în Giro.

Mathieu van der Poel se ha llevado el triunfo en la 1ª etapa del Giro de Italia 2022. El neerlandés vestirá la primera maglia rosa.

Credit imagine: Eurosport

Mathieu Van Der Poel a respectat previziunile specialiștilor și a câștigat prima etapă din Turul Italiei, desfășurată pe teritoriul Ungariei.
Giro 2022 a pornit la drum de la Budapesta și prima etapă s-a desfășurat așa cum era de așteptat. Doar doi rutieri s-au încumetat să plece în evadare. Mattia Bais și Filippo Tagliani, ambii de la Drone Hopper - Androni Giocattoli, au animat cursa timp de 180 de kilometri, dar deși au avut și un avans de 10 minute la un moment dat nu au rezistat până la final.
picture

Moment savuros în prima etapă din Giro! Călăreții au rulat în paralel cu rutierii

Cei doi evadați au fost ajunși de pluton cu 14 klilometri înainte de finish și totul s-a decis pe cățărarea finală de la Visegrad (5,5 kilometri cu 4,2% pantă medie).
Lawrence Naesen (AG2R) a încercat un atac timpuriu pe ascensiunea finală, iar la scurt timp a fost urmat de Lennard Kamna (Bora), care a trecut furibund pe lângă el și a pus câteva secunde față de pluton. Germanul s-a sufocat însă în ultimul kilometru și totul s-a decis la un sprint între cei mai puternici oameni din pluton.

Mathieu Van Der Poel, primul lider din Giro 2022

Mathieu Van Der Poel (Alpecin) a fost imperial și l-a învins pe Binian Girmay (Intermarche). Locul 3 a fost ocupat de Pello Bilbao (Bahrain). Marele Perdant a fost Caleb Ewan, care a rezistat pe cățărarea finală, dar a căzut cu aproximativ 100 de metri înainte de finish, când era pe poziția a 3-a.
Mathieu Van Der Poel a devenit astfel al 17-lea olandez care obține o victorie în Giro. Ultimul fusese Taco Van Der Hoord, la ediția precedentă. În același timp, rutierul de la Alpecin devine al 11-lea om din istorie care îmbracă tricoul de lider la primele două mari tururi la care ia startul în carieră. Olandezul a purtat tricoul galben la ediția din 2021 a Turului Franței.
Van Der Poel și-a îndeplinit astfel principalul obiectiv pentru această ediție a Turului Italiei, acela de a câștiga o etapă și a îmbrăca tricoul roz. Olandezul are toate șansele să păstreze această distincție până când plutonul se va muta în Italia, deoarece următoarele două etape de pe teritoriul Ungariei sunt fără dificultăți.
Etapa a 2-a presupune primul din cele două contratimpuri de la această ediție. Va fi unul scurt, de numai 9,2 kilometri, pe un traseu plat, la Budapesta. Astfel, nu e de așteptat să se facă mari diferențe între favoriții la general.
picture

Cum arată profilul etapei a 2-a din Turul Italiei, care cuprinde un contratimp individual de 9,2 km

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo