9 mai 2011 rămâne o dată de tristă amintire pentru ciclismul mondial. Atunci, Wouter Weylandt se stingea din viață după o căzătură groaznică pe coborârea de pe Passo del Bocco, la numai 27 de ani. Organizatorii nu au mai inclus această cățărare în ultimii 11 ani, dar au făcut-o pentru ediția din acest an.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375507.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
Astăzi, plutonul a trecut prin dreptul locului în care Weylandt își găsea sfârșitul în 2011, iar momentul a fost unul extrem de emoționant. Organizatorii au depus coroane cu flori în locul respectiv, iar rutierii i-au adus fiecare cum a crezut de cuviință un omagiu fostului rutier belgian.

Plutonul din Giro i-a adus un omagiu lui Wouter Weylandt

Nibali și Cavendish și-au amintit cu tristețe de fatidica zi de 9 mai 2011

Printre rutierii care sunt azi în Giro se numără destui care au rulat și în fatidica zi de 9 mai 2011, când Weyland a decedat. Printre ei, Vincenzo Nibali și Mark Cavendish, două nume care au marcat ciclismul în ultimii 15 ani. Cei doi și-a adus aminte cu tristețe de momentul respectiv.
"Îmi amintesc că a fost o etapă rapidă. A fost o coborâre dificilă de pe Passo del Bocco. Nu prea știam ce s-a întâmplat în spatele nostru. Îmi amintesc că abia după sosire am simțit că se întâmplase ceva grav. Nu erau jurnaliști și nu era muzică. Abia în autobuz am auzit ce s-a întâmplat cu Weylandt. A fost o zi foarte tristă. Călătoria de a doua zi a fost un omagiu pentru el. L-am comemorat cât de bine am putut și așa facem și astăzi.
Va fi special acum să coborâm pe Passo del Bocco, la fel cum a fost special să trecem prin regiunea lui Michele Scarponi la începutul acestei săptămâni. Giro va oferi din nou un omagiu frumos, asta este important. Acesta este modul în care păstrăm memoria lui Wouter.", a spus Nibali înaintea etapei de azi, citat de Sporza.
"Cu siguranță nu va fi o zi bună, asta e sigur. Întotdeauna râdea și se distra. Eram rivali, dar și prieteni. Concuram adesea unul împotriva celuilalt. Gândurile mele sunt la el și la familia lui", a declarat Mark Cavendish.
Wouter Weylandt a fost un sprinter cu rezultate notabile în carieră. Belgianul a adunat 12 victorii la profesionism, dintre care două în etape de mari tururi: Vuelta 2008 și Giro 2010.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
27/05/2022 LA 15:37