Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Italiei 2022. Triplă pentru Arnaud Demare și un mare abandon: Romain Bardet

Andrei Nicolae

Actualizat 20/05/2022 la 21:42 GMT+3

Arnaud Demare (Groupama-FDJ) a câștigat la sprint etapa a 13-a din Turul Italiei, desfășurată între Sanremo și Cuneo, fiind la a treia victorie în actuala ediție. Romain Bardet s-a simțit rău azi și a fost nevoit să abandoneze devreme.

Rezumatul etapei a 13-a a Turului Italiei. Arnaud Demare a fost regele sprintului

Ceea ce era previzibil la startul zilei, o etapă încheiată la sprint la Cuneo, după 150 de kilometri, s-a adeverit la final. Echipele sprinterilor au fost nevoite însă să tragă serios în spatele evadării care a cuprins cinci oameni azi, pentru a le oferi o șansă sprinterilor.
LG Giro 2
Toate emoțiile de la Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Patru din cei cinci evadați ai zilei, Nicolas Prodhomme (Ag2R-Citroen), Julius van den Berg (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri (Eolo-Kometa) și Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma), au fost în față până cu aproximativ 600 de metri înainte de linia de sosire, când au fost "înghițiți" de pluton.

Turul Italiei 2022. Triplă pentru Arnaud Demare și un mare abandon: Romain Bardet

Pe ultimii metri, francezul Arnaud Demare (Groupama-FDJ) a fost cel mai puternic la sprint și și-a trecut în cont a treia victorie în actuala ediție din Turul Italiei. El i-a învins pe germanul Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) și britanicului Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl).
Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) și-a păstrat tricoul roz de lider al clasamentului general. Spaniolul are încă un avans de 12 secunde față de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) și de portughezul Joao Almeida (UAE Team Emirates). Romain Bardet, care era pe locul 4 în clasamentul general, la 14 secunde de lider, a abandonat. Francezul s-a simțit rău încă de ieri, iar starea lui s-a înrăutățit peste noapte.
"În ciuda tuturor eforturilor, nu a mai fost în măsură să continue cursa", a spus echipa DSM într-un comunicat.
Plutonul va avea mâine o etapă montană, pe o vreme ce se anunță caniculară, cu nu mai puțin de 5 cățărări. Probabil că sprinterii vor fi în mare dificultate, în timp ce la vârf vom avea o situație mai clară în privința principalilor favoriți la victoria finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo