Ceea ce era previzibil la startul zilei, o etapă încheiată la sprint la Cuneo, după 150 de kilometri, s-a adeverit la final. Echipele sprinterilor au fost nevoite însă să tragă serios în spatele evadării care a cuprins cinci oameni azi, pentru a le oferi o șansă sprinterilor.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375506.jpg
Toate emoțiile de la Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
Patru din cei cinci evadați ai zilei, Nicolas Prodhomme (Ag2R-Citroen), Julius van den Berg (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri (Eolo-Kometa) și Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma), au fost în față până cu aproximativ 600 de metri înainte de linia de sosire, când au fost "înghițiți" de pluton.

Turul Italiei 2022. Triplă pentru Arnaud Demare și un mare abandon: Romain Bardet

Pe ultimii metri, francezul Arnaud Demare (Groupama-FDJ) a fost cel mai puternic la sprint și și-a trecut în cont a treia victorie în actuala ediție din Turul Italiei. El i-a învins pe germanul Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) și britanicului Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl).
Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) și-a păstrat tricoul roz de lider al clasamentului general. Spaniolul are încă un avans de 12 secunde față de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) și de portughezul Joao Almeida (UAE Team Emirates). Romain Bardet, care era pe locul 4 în clasamentul general, la 14 secunde de lider, a abandonat. Francezul s-a simțit rău încă de ieri, iar starea lui s-a înrăutățit peste noapte.
"În ciuda tuturor eforturilor, nu a mai fost în măsură să continue cursa", a spus echipa DSM într-un comunicat.
Plutonul va avea mâine o etapă montană, pe o vreme ce se anunță caniculară, cu nu mai puțin de 5 cățărări. Probabil că sprinterii vor fi în mare dificultate, în timp ce la vârf vom avea o situație mai clară în privința principalilor favoriți la victoria finală.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
27/05/2022 LA 15:37