Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Italiei. Jan Hirt a obținut o victorie superbă la Aprica. Luptă pasionantă pentru tricoul roz

Andrei Nicolae

Actualizat 24/05/2022 la 18:45 GMT+3

Jan Hirt a câștigat etapa a 16-a a Turului Italiei la ciclism. Într-o etapă montară dură, marii favoriți au făcut un joc egal. Dar Jai Hindley s-a apropiat la 3 secunde de liderul Richard Carapaz după ce a câștigat locul 3 la sprint și a primit 4 secunde de bonificație

Jan Hirt

Credit imagine: Getty Images

După o zi de pauză, Turul Italiei a revenit în acțiune cu etapa a 16-a, una dintre cele mai dificile din actuala ediție, în care s-a trecut inclusiv peste legendarul Mortirolo. La startul rundei, în vârful ierarhiei generale, Carapaz arvea doar 7 secunde avans în fața lui Jai Hindley, care se anunță un adversar redutabil în ultima săptămână.
LG Giro 3
Toate emoțiile de la Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Specialiștii au așteptat o bătălie între cei doi oameni din frunte, fiind o etapă de munte înalt, dar în față a ieșit Jan Hirt, un rutier în vârstă de 31 de ani de la Intermarche-Wanty-Gobert.

Jan Hirt a obținut o victorie superbă în Turul Italiei

Ciclistul din Cehia a fost cel mai puternic om al zilei, iar la final a obținut o victorie absolut superbă, ajungând solitar la linia de sosire. El a fost urmat de Thymen Arensman, în vârstă de 22 de ani, de la echipa DSM, la o distanță de 8 secunde. Hirt și-a trecut în cont prima victorie în Turul Italiei și a urcat și în Top 10 în clasamentul general.
Privirile au fost îndreptat în special pe oamenii din fruntea ierarhiei. Richard Carapaz și Jai Hindley nu s-au putut desprinde însă unul de altul, astfel că au încheiat cu o remiză. La final a apărut însă miza locului 3, iar australianul s-a impus la sprint. Asta înseamnă că a luat patru secunde de bonificație și s-a apropiat la 3 secunde de ecuadorian.
Așadar, lupta pentru tricoul roz se anunță pasionantă până la final. În această săptămână sunt programatee alte trei etape montane. Decisivă pare a deveni însă cea de sâmbătă, când plutonul va trece și peste Cima Coppi (Passo Pordoi, 2239 metri).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo