Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce șanse mai are Primoz Roglic să câștige Giro 2023. Specialiștii Eurosport au dat verdictul

Cristian Mihală

Publicat 24/05/2023 la 09:46 GMT+3

Specialiștii Eurosport sunt convinși că Primoz Roglic nu și-a spus ultimul cuvânt în Giro 2023. Deși a venit cu 25 de secunde întârziere în raport cu Joao Almeida și Geraint Thomas, slovenul are suficientă experiență pentru a rămâne în cursa pentru tricoul roz.

Primoz Roglic | Geraint Thomas - Maglia Rosa | Giro d'Italia 2023 - Stage 18 | Visual | Cycling Men | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

După abandonul lui Remco Evenepoel, Primoz Roglic părea marele favorit să ducă tricoul roz la Roma. De 3 ori câștigător la Vuelta, slovenul de 33 de ani arată rareori slăbiciuni, astfel că mulți credeau că va avea de îndeplinit o simplă formalitate pentru a transforma locul 3 din Turul Italiei 2019 într-o poziție pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Etapa de ieri a arătat limitele slovenului, care a avut probleme să se afle printre primii în pluton pe trena brutală dusă de UAE pe Monte Bondone. Davide Formolo, Jay Vine și Brandon McNulty au făcut o treabă excelentă în slujba lui Almeida, iar "vulpoiul" Geraint Thomas a profitat la rândul său, simțind slăbiciunea lui Roglic. Britanicul și portughezul au atacat decisiv cu aproximativ 4,5 kilometri înainte de final și au pus 25 de secunde pe șosea în raport cu liderul Jumbo Visma. Acesta a coborât pe 3 în clasamentul general, la 29 de secunde de "G" și la 11 secunde de Joao Almeida.
Chiar și așa, Sean Kelly, învingătorul din Vuelta 1988 și deținător a 9 clasice monument în cariera sa, nu îl vede pe Roglic ieșit din lupta pentru prima poziție, la capătul Turului Italiei. Au mai rămas de disputat două etape montane și un contratimp în cățărare, iar experiența slovenului își poate spune cuvântul, chiar dacă e greu ca cineva să îl mai vadă acum principalul favorit.
"Roglic încă rămâne un rutier foarte periculos în lupta pentru tricoul roz. Cu siguranță că el crede că poate recupera, în ciuda unei zile mai slabe marți. Cu toate acestea, e limpede că Geraint Thomas și Joao Almeida au în acest moment mai multă încredere.
Totuși, eu văd o luptă în 3 pentru tricoul roz până la contratimpul de sâmbătă. Almeida a arătat foarte bine, pune presiune mare pe "G" și Primoz. E posibil ca succesul de marți să îi dea aripi și să rămână pe modul "atac".", a spus Sean Kelly, la microfonul Eurosport.

Robbie McEwe: "Roglic nu și-a spus ultimul cuvânt în Giro"

Robbie McEwen nu îl scoate nici el pe Roglic din calculele pentru tricoul roz, dar a ținut să remarce forma arătată de "G" și Almeida pe Monte Bondone.
Fost câștigător de Turul Franței, veteranul de la Ineos și-a construit perfect forma pentru Giro, un tur care, cu 3 contratimpuri în meniu, i s-a potrivit perfect. În ceea ce îl privește pe Almeida, acesta a fost de 3 ori în preajma podiumului într-un mare tur, iar constanța de care dă dovadă se va traduce anul acesta într-o performanță fără precedent pentru portughez. Liderul UAE are încredere deplină în potențialul său și beneficiază de cea mai puternică echipă, astfel că tricoul roz nu are cum să nu fie un obiectiv.
"E departe de a fi jucat (n.r. Turul Italiei), Roglic nu și-a spus ultimul cuvânt în acest Giro. Vreau să remarc totuși cât de proaspăt pare Geraint Thomas, nu l-am văzut de ani buni în așa formă, parcă a dat timpul înapoi. Almeida e și el un tip extrem de constant, care pare capabil să facă următorul pas în carieră", a spus fostul mare sprinter australian.
Runda de azi (ora 13:30, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport) reprezintă ultima șansă pentru sprinteri, înainte de Roma. Nu avem nicio cățărare repertoriată în etapa a 17-a, astfel că echipelor sprinterilor le va fi ușor să controleze evadarea. Jonathan Milan a părut cel mai rapid rutier în Giro 2023, dar Mark Cavendish, Pascal Ackermann sau Fernando Gaviria vor spera la rândul lor la victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo