Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Almeida, victorie senzațională în etapa a 16-a din Giro! Thomas a preluat din nou tricoul roz

Nicu Savin

Actualizat 24/05/2023 la 00:02 GMT+3

Joao Almeida (UAE) s-a impus entuziasmant în etapa a 16-a din Giro, învingându-l la un sprint în doi pe Geraint Thomas (Ineos) la finish-ul de pe Monte Bondone. Primii doi clasați au câștigat timp prețios față de Primoz Roglic, care a terminat pe 3, la 25 de secunde distanță. În urma succesului de azi, Almeida a urcat pe doi la general, iar Thomas a redevenit lider.

Rezumatul etapei a 16-a din Giro, câștigată de Almeida! Thomas, înapoi în roz! Roglic, prima sincopă

Prima etapă din săptămâna a 3-a din Giro a fost una pasionantă. O evadare de 26 de oameni s-a format în prima parte a cursei, dar plutonul a ținut-o în permanență în control. La intrarea pe cățărarea finală, Monte Bondone, în grupul fruntaș mai erau doar câțiva rutieri, iar avansul față de grupul favoriților era de puțin peste un minut.
Pe trena celor de la UAE, evadații au fost anihilați repede, iar la intrarea în ultimii 9 kilometri aveam deja pluton compact. La scurt timp, 5 rutieri s-au desprins ușor, Jumbo Visma având superioritate numerică: Primoz
Roglic și Sepp Kuss (Jumbo Visma), Joao Almeida (UAE), Geraint Thomas (Ineos) și Eddie Dunbar (Jayco).
Cei 5 oameni din față au mers într-un ritm susținut și ecartul față de grupul urmăritor a crescut constant. Joao Almeida a fost cel mai insistent și a forțat cu mai puțin de 6 kilometri înainte de finish, dar nu s-a desprins decisiv.

Joao Almeida, prima victorie a carierei în Giro

Chiar dacă a avut sprijinul lui Kuss, Roglic s-a chinuit serios să țină ritmul, iar Geraint Thomas a simțit slăbiciunea și a atacat și el. Galezul l-a ajuns imediat pe Almeida, iar cei doi au colaborat perfect și era clar că își vor disputa victoria de etapă și în același timp vor câștiga timp în raport cu Roglic.
Joao Almeida era clar rutierul mai bun la sprint și și-a respectat acest statut, învingându-l clar pe Thomas. Pentru portughezul de la UAE aceasta este prima victorie de etapă a carierei într-un mare tur, iar modul în care a obținut-o demonstrează că nu a bliffat când a spus că se află într-o formă extraordinară.
Sepp Kuss a făcut un efort deosebit pe ultimii kilometri și l-a ținut pe Roglic în joc. Slovenul a limitat pierderile cât a putut de mult și a terminat al 3-lea, la 25 de secunde de învingător. În urma acestei etape, Geraint Thomas a redevenit lider la general, Bruno Armirail ajungând la finish la peste 3 minute de învingător. Galezul are acum 18 secunde în fața lui Joao Almeida, care l-a devansat pe Primoz Roglic. E din ce în ce mai clar că cei 3 rutieri își vor disputa tricoul roz în această săptămână, iar spectacolul se anunță unul de zile mari, mai ales că sâmbătă este programat și un contractimp în cățărare.
Etapa a 17-a va măsura 197 de kilometri între Pergine Valsugana și Caorle și va fi ultima șansă a sprinterilor de a se bate pentru victorie înainte de runda de la Roma, care va trage cortina peste această ediție din Giro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol