Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Geraint Thomas sau Primoz Roglic? Experții Eurosport au căzut de acord asupra favoritului din Giro

Nicu Savin

Publicat 26/05/2023 la 10:03 GMT+3

Geraint Thomas și Primoz Roglic sunt de departe cei mai puternici oameni din Giro, iar astăzi și mâine cei doi vor lupta cot la cot pentru câștigarea tricoului roz. Joao Almeida pare ieșit din luptă, iar experții Eurosport din Marea Britanie consideră că Thomas are prima șansă la victoria generală în primul mare tur al anului.

Rezumatul etapei a 18-a din Giro, câștigată de Filippo Zana

Etapa a 18-a din Giro a oferit câteva răspunsuri importante în ceea ce privește lupta pentru câștigarea tricoului roz. Primoz Roglic a ieșit la atac, însă Geraint Thomas s-a ținut ușor de roata sa și nu a avut probleme în a-și păstra tricoul roz. Joao Almeida a pierdut 20 de secunde în raport cu cei doi și nu pare în stare să se bată până la capăt pentru victoria generală.
În acest moment, Geraint Thomas are 29 de secunde în fața lui Roglic, un avans destul de șubred în contextul în care astăzi vom avea încă o etapă montană în care se pot face diferențe, iar sâmbătă va fi contratimpul în cățărare, unde slovenul poate recupera. Ultima etapă nu va mai conta, traseul de la Roma fiind unul plat, unde nu se poate face nicio diferență între oamenii de general.

Geraint Thomas, favorit în fața lui Primoz Roglic la câștigarea tricoului roz în Giro

Totuși, experții Eurosport din Marea Britanie consideră că rutierul de la Ineos este mare favorit să câștige tricoul roz, chiar dacă Roglic pare într-o revenire de formă. Slovenul are un sprijin mai masiv din partea echipei, întrucât Ineos a mai rămas în doar 5 oameni, dar chiar și așa "G" poate rezista până la final.
"Nu credeam că Roglic va fi suficient de puternic, dar este încă în luptă. Este un pic mai puțin exploziv, dar a dovedit că am greșit și este încă în joc. Dacă Geraint are vreo accidentare, îi sare lanțul, face o pană într-un moment nepotrivit sau pur și simplu nu se simte 100%, 30 de secunde se pot pierde rapid. Deci este departe ca lucrurile să fie terminate, dar în acest moment totul arată foarte bine pentru Geraint Thomas", a spus Jens Voigt în studioul
"Pentru mine, Primoz este într-o revenire de formă. Dacă continuă așa, pentru Geraint Thomas este singurul adversar. Dar Geraint nu are chiar zile libere. Primoz va trebui să-l izoleze pe Geraint devreme pentru a scăpa de el, ceea ce va fi foarte dificil pentru că Thomas este un rutier solid. Roglic arată bine, dar ce poate face? Nu sunt prea sigur că va reuși în fața unui Geraint foarte puternic.", a adăugat Adam Blythe.
Robbie McEwen a vorbit și el despre lupta dintre cei doi lideri de la Ineos și Jumbo Visma, subliniind că Roglic este departe de forma sa de vârf din trecut: "Da, Roglic a scăpat de la Almeida și, evident, s-a îmbunătățit, dar ușurința cu care Geraint Thomas i-a luat roata a fost ceva surprinzător… După aceea, Sepp Kuss i-a ajuns cu ușurință pe Roglic și Thomas. Acesta este un semn că Roglic nu este acolo unde suntem obișnuiți să-l vedem. Deci, deși era pe front și încerca să atace, nu s-a întâmplat mare lucru. Thomas s-a simțit confortabil, așa că nu cred că Roglic este încă acolo unde trebuie să fie.".
Astăzi va avea loc etapa a 19-a, una lungă de 183 de kilometri, pe un traseu care cuprinde 5 cățărări repertoriate. Astfel, terenul este ideal pentru a avea parte de artificii în grupul favoriților, mai ales că finish-ul va fi pe Tre Cime di Laveredo, un zid de 7,1 kilometri, cu o pantă medie de 7,8%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo