După ce organizatorii Giro au fost forţaţi să regândească traseul de sâmbătă, Colle dell'Agnello şi Col d'Izoard fiind înlocuite cu trei treceri peste Sestriere, ca urmare a măsurilor luate de guvernul francez, şi diriguitorii Vuelta au fost obligaţi să schimbe traseul Turului Spaniei în etapa de duminică, din aceleaşi cauze.
Plutonul ar fi trebuit să treacă peste Col du Tourmalet şi Col d'Aubisque în ceea ce era privită de mulţi drept "etapa regină" din Turul Spaniei.
"Din păcate, runda de duminică, cu final pe Tourmalet, nu se va putea ţine. Restricţiile impuse de Franţa pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului ne împiedică să trecem pe teritoriul lor", a confirmat Javier Guillen, directorul cursei.
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
ACUM 6 ORE

Noul traseu al etapei a 6-a din Vuelta, mult mai uşor

Runda iniţială propunea trei căţărări mari, pe parcursul unei etape care măsura 136 de kilometri. Finalul avea loc pe una dintre cele mai emblematice căţărări din Franţa, Tourmalet, la 2100 metri altitudine. Noua rută, "desenată" în grabă de organizatori va avea startul în Biescas, va măsura 146 de kilometri şi va avea tot trei căţărări, dar acestea sunt mult mai uşoare decât ce era programat iniţial.
Finalul de pe Aramon Formigal e locul în care în 2016 Nairo Quintana şi Alberto Contador şi-au unit forţele pentru a-i da lovitura decisivă lui Chris Froome, cu un atac orchestrat de foarte departe. Acea rundă a rămas în istorie, columbianul reuşind în cele din urmă să cucerească tricoul roşu, în detrimentul lui Froome (cu Chaves pe ultima treaptă a podiumului, la Madrid).
Etapa de duminică va fi o replică destul de fidelă a acelei runde, însă trebuie menţionat că în urmă cu 4 ani ea venea în ultima săptămână a Turului Spaniei. Acum, rutierii fiind mult mai odihniţi, probabil nu se vor crea nişte ecarturi uriaşe între favoriţi.
https://i.eurosport.com/2020/10/23/2920565.jpg
Noul profil al etapei a 6-a din Vuelta. Se ajunge la 1790 de metri, iar diferenţa de nivel este de peste 3000 de metri.
După trei runde din Turul Spaniei, Primoz Roglic (Jumbo Visma) este tricoul roşu, urmat de Dan Martin şi Richard Carapaz. Azi, în Vuelta vom avea o etapă destinată sprinterilor, dar de sâmbătă revenim în munţi (o etapă de munte mediu, cu trei căţărări în a doua parte a etapei, dar cu ultimii kilometri în coborâre, înainte de o scurtă urcare către Sabinanigo).
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23