După ce a decis să nu îl aducă pe Bernal în Vuelta, Carapaz și Froome urmând a fi cei doi lideri ai britanicilor, Dave Brailsford a luat o nouă decizie controversată. Ineos a fost o dezamăgire în Turul Franței, unde Bernal a abandonat, iar în Giro a pierdut orice șansă la clasamentul general odată cu etapa a 3-a, cu final pe Etna, în care Geraint Thomas a căzut de două ori (ulterior, "G" chiar a abandonat).
Ca atare, era de așteptat ca oficialii să trimită o formație cât se poate de solidă în Turul Spaniei, astfel încât să îi facă față lui Jumbo Visma. Doar că team managerul Dave Brailsford pare că a abandonat visul tricoului roșu chiar înainte de startul competiției. Potrivit Cycling News, britanicii vor miza pe Andrey Amador, Ivan Sosa, Sebastian Henao, Cameron Wurf și Michal Golas drept locotenenții lui Froome și Carapaz.
Pentru ultimul loc din echipa pentru Turul Spaniei se vor lupta Owain Doull, Christian Knees și Carlos Rodriguez. Primii doi nu pot ajuta în munți foarte mult, în timp ce cel de-al treilea ar fi de asemenea o alegere surprinzătoare. Rodriguez are doar 19 ani și e la primul său an la nivel de World Tour. A arătat solid în BinckBank Tour, dar are doar 19 zile de competiții în 2020.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31

Cea mai bizară decizie a Ineos, înainte de Vuelta

Includerea lui Wurf în echipa pentru Vuelta e cea mai surprinzătoare decizie, în contextul în care australianul de 37 de ani a revenit în la nivelul de World Tour abia în ianuarie, după ce timp de șase ani a evoluat la echipe pro-continentale și continentale. Ultimul mare tur al rutierului de la Antipozi a avut loc tocmai în 2013, tot în Vuelta.
E foarte posibil ca Ineos să nu creadă în continuare în Froome, care, deși susține că se află la un nivel bun, a avut rezultate dezastruoase de la reluarea sezonului. În ultimele două curse la care a participat, forma a lipsit în continuare cu desăvârșire: a terminat pe 91 generalul în Tirreno și nu a reușit să ajungă la finish în Liege-Bastogne-Liege. Nici în privința lui Carapaz lucrurile nu sunt ideale, ecuadorianul pregătindu-se de Vuelta în America de Sud. Întregul program al câștigătorului Giro 2019 a fost dat peste cap, după ce, în loc să meargă în Turul Italiei să își apere titlul cucerit anul trecut, a fost forțat să se ducă în Turul Franței, pentru a-l susține pe Bernal.
În aceste condiții, e posibil ca Brailsford să fi luat decizia aliniării unei formații atât de modeste în Vuelta pentru ca așteptările să nu fie mari. Fără locotenenți de nădejde, Froome și Carapaz ar avea anumite circumstanțe atenuante, în caz de eșec. În schimb, o echipă stelară și o prestație modestă din partea formației britanice ar fi fost o adevărată lovitură de imagine.

Jumbo-Visma, pe scheletul echipei din Turul Franței

Dacă Ineos a decis să mizeze pe rutieri fără un pedigree deosebit în sprijinul liderilor, Jumbo-Visma vrea revanșa, după ce Roglic a pierdut tricoul galben în contratimpul din penultima etapă din Le Tour.
Pe lângă Dumoulin și Roglic, Jumbo Visma va mai aduce în Vuelta un cățărător extrem de puternic: Sepp Kuss, care a impresionat cu trena dusă în Le Tour. Lor li se va adăuga și Robert Gesink, un alt locotenent extrem de puternic. Practic, singurul nume mare care a fost în Le Tour și care va lipsi acum e Wout Van Aert, care are ca obiectiv clasicele (e probabil favoritul principal în Turul Flandrei).
Vuelta, care a fost redusă la 18 etape din cauza pandemiei, va porni la drum, în direct pe Eurosport, pe 20 octombrie, din Țara Bascilor. Vom avea foarte puține etape de plat, un singur contratimp, dar o mulțime de etape montane, multe dintre ele cu final în cățărare. Vom ajunge pe Tourmalet, Angliru și Alto de la Covatilla, cățărări legendare. Cel puțin acesta este planul, pentru că e posibil ca organizatorii să fie nevoiți să modifice traseul, în funcție de vreme. Pe Tourmalet, de exemplu, a nins în această săptămână.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55