Multe voci din presa de specialitate îl vedeau pe Egan Bernal mergând în Vuelta, după ce a eșuat lamentabil în Turul Franței. Mulți considereau că rutierul columbian a abandonat Marea Buclă în momentul în care și-a dat seama că nu mai are șanse să își apere tricoul galben câștigat anul trecut, tocmai pentru a-și oferi mai mult timp de recuperare pentru a participa la Turul Spaniei.
Ei bine, ultimele informații ale celor de la ciclingnews.com sunt că Bernal nu va mai concura deloc în acest sezon, ceea ce denotă că problemele sale la spate sunt mai serioase decât păreau. Columbianul este în Germania, unde urmează un tratament și a decis că nu are rost să plece în Vuelta, nefiind 100% recuperat.
Echipa britanică nu a făcut anunțul oficial, dar toate sursele conduc spre această variantă. În zilele următoare, Ineos va trebui să anunțe lotul pentru Vuelta, care va începe pe 20 octombrie și după toate probabilitățile Bernal va lipsi de pe listă, urmând ca Richard Carapaz și Chris Froome să fie liderii echipei.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24
https://i.eurosport.com/2020/05/19/2821124.jpg

Froome și Carapaz, lideri în Vuelta 2020

Acest an a fost până acum un adevărat fiasco pentru Ineos. Mai întâi, Chris Froome și Geraint Thomas au arătat o formă slabă înainte de Turul Franței și ca atare au fost lăsați în afara echipei. Acest lucru a dat peste cap și planurile echipei pentru Giro, iar Richard Carapaz a trebuit să meargă în Turul Franței și astfel a ieșit din schemă pentru Turul Italiei, unde câștigase tricoul roz anul trecut. În Marea Buclă, Bernal a arătat vulnerabil și în cele din urmă a abandonat după etapa a17-a, acuzând probleme la spate.
Geraint Thomas a fost desemnat omul numărul 1 pentru Giro și galezul a arătat în Tirreno-Adriatico că și-a recăpătat forma, iar după contratimpul din etapa inaugurală a celui de-al doilea mare tur al acestui an devenise în viziunea tuturor marele favorit la tricoul roz. Doar că o căzătură stupidă în etapa a 3-a a dus în cele din urmă la abandonul galezului și Ineos rămâne fără nici o variantă plauzibilă pentru clasamentul general. Victoriile de etapă a lui Filippo Gana mai alină puțin din suferințele echipei britanice, dar totuși acestea sunt prea puțin pentru o formație care este construită în special pentru victoria finală în marile tururi.
În aceste condiții, Vuelta rămâne ultima speranță pentru a fi salvat un an dezastruos. Aceasta va fi ultima cursă a lui Chris Froome la Ineos și cu siguranță englezul are ambiția de a lăsa o impresie excelentă la echipa care l-a dus spre atâtea succese în trecut. Froome a câștigat de ori Vuelta (2011 și 2017), iar de anul viitor va concura pentru Israel Start Up Nation.
Cel de-al 2-lea lider va fi Richard Carapaz, care a arătat o formă bună în Turul Franței, mai ales dacă ținem cont de faptul că pregătirea lui era setată pentru a ajunge în formă maximă în Giro. Ecuadorianul a rulat în prima parte a Turului Franței pentru Egan Bernal, dar în ultima săptămână a fost aproape în 2 rânduri să câștige etapă, terminând de asemenea pe locul 2 în clasamentul cățărătorilor.
Andrey Amador, Sebastian Henao și Ivan Sosa au șanse mari să fie selectați pentru Vuelta, în timp ce Christian Knees este, de asemenea, o posibilitate. Astfel, Ineos va avea o echipă care arată foarte bine pe hârtie și în condiții normale se anunță o luptă de zile mari cu Jumbo Visma, care de asemenea va avea, după toate semnalele, 2 lideri foarte puternici, Tom Dumoulin și Primoz Roglic.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei
20/08/2022 LA 12:37