Înainte de Turul Spaniei, Tom Dumoulin anunţa că se simte în mare formă şi că are încredere că va lupta pentru un loc pe podium. Mai mult, declaraţiile erau atât de optimiste încât s-a pus sub semnul întrebării rolul de lider al lui Roglic.
Dacă slovenul părea stors de energie după Turul Franţei, Campionatele Mondiale şi clasice (a câştigat Liege-Bastogne-Liege, primul "monument al carierei"), Tom Dumoulin anunţa că va arăta mult mai puternic decât în Le Tour. Mulţi specialişti au fost de părere că batavul şi-a construit forma în "Marea Buclă", acesta arătând extrem de puternic în ultima săptămână.
Doar că încă din prima etapă din Turul Spaniei Dumoulin a dat distanţă şi a fost clar pentru toţi că, în cazul în care Roglic păţeşte ceva, Sepp Kuss sau George Bennett ar fi varianta "B".
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Vuelta 2020: Tom Dumoulin lasă de înţeles că suferă fizic

Aflat la peste 42 de minute de liderul Carapaz, Tom Dumoulin a decis azi să abandoneze, ceea ce reprezintă o lovitură pentru Roglic, în termeni de locotenenţi pe munte. E adevărat, la forma arătată până acum, rutierul olandez nu putea fi un mare ajutor, însă putea să evolueze până în ultima săptămână şi să devină util. În plus, era un om bun de trenă pe plat.
Totuşi, Jumbo-Visma a fost de acord ca acesta să se retragă şi se pare că la forma lui slabă a contribuit şi o mică accidentare. Dumoulin oricum nu a mai fost rutierul care a cucerit Giro în 2017 şi a sosit pe 2 în Giro şi Turul Franţei 2018, după problemele medicale de anul trecut. El a avut o accidentare urâtă la genunchi în timpul Turului Italiei de anul trecut. Se spera ca trecerea de la Sunweb la Jumbo Visma să îl ajute, dar şi prima parte din 2020 a avut nişte probleme medicale.
"Am decis să părăsesc Vuelta. Şi eu şi conducerea echipei am decis că aşa e cel mai bine. Încă de la începutul Turului Spaniei m-am simţit foarte obosit, iar acea senzaţie a rămas. Nu avea niciun sens să continuu pentru că m-aş fi expus inutil în perspectiva sezonului viitor. Am luat cea mai bună hotărâre, toţi am fost de acord cu asta", a spus Tom Dumoulin, citat de Cycling Weekly, pentru ca apoi să vorbească despre speranţa că Roglic va cuceri tricoul roşu. Slovenul e cu siguranţă motivat, după ce a ratat câştigarea Turului Franţei într-un mod dramatic şi dispune în continuare de o echipă extrem de puternică.
"Primoz e în formă şi e într-o poziţie bună la general, să sperăm că ne vom întoarce acasă cu tricoul roşu", a mai spus Dumoulin.
Dumoulin a susţinut, înainte de Turul Franţei, că va fi co-liderul echipei şi că, în funcţie de ce vor arăta rutierii pe parcurs, va fi susţinut de toţi cel mai puternic ciclist. Olandezul de 29 de ani a pierdut orice şansă la podiumul Le Tour în runda 8, cu final la Loudenvielle, dar pe final a revenit, l-a ajutat pe Roglic destul de mult şi a terminat în primii 10 la general (7).
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31