Olandezul venit în acest an de la Sunweb, unde era lider absolut, și-a sacrificat șansele în Turul Franței, punându-se în slujba coechipierului sloven. Acesta a pierdut dramatic tricoul galben în detrimentul lui Pogacar, în penultima etapă, contratimpul de pe La Planches de Belles Filles.
Acum, întrebat ce urmează pentru el în 2020, Dumoulin a confirmat că va participa în Vuelta, alături de Roglic. Cine va fi lider? Din nou, rutierul mai puternic, ciclistul batav dând încă o dată dovadă că e extrem de matur și pune mereu pe primul loc interesele echipei.
"Dacă voi fi mai bun decât Primoz în Vuelta, el va rula pentru mine. Dacă din nou el va fi mai în formă, cum s-a întâmplat în Turul Franței, îi voi fi locotenent. Nu vreau să rulez pentru mine și să văd la final că eu am terminat pe 7 și el pe 4 și nu l-am ajutat, ciclismul e o muncă de echipă", a decalrat Dumoulin pentru postul olandez 1 Limburg.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Chiar dacă va fi într-o formă bună, Dumoulin probabil că nu va fi la fel de puternic ca Roglic. Slovenul a câștigat prima clasică monument din carieră, Liege Bastogne Liege și pare hotărât să nu mai rateze vreo victorie după ce a trăit în Turul Franței. În 2019, Roglic a ratat de puțin tricoul roz în Giro și și-a luat revanșa în Vuelta, competiție pe care a câștigat-o de o manieră impresionantă. Acum, specialiștii sunt de părere că istoria se va repeta, mai ales că Pogacar și Bernal nu vor fi prezenți la startul Turului Spaniei.

Tom Dumoulin, înainte de Vuelta: "Mă simt bine cu fiecare săptămână care trece"

Richard Carapaz, Enric Mas, Thibaut Pinot și Emanuel Buchmannn (ultimii doi dacă au reușit să se recupereze după problemele medicale avute) vor fi marii adversari ai lui Jumbo Visma în Vuelta.
Ca atare, chiar dacă merge în slujba lui Roglic, Tom Dumoulin are șanse mare la un podium final, mai ales că forma sa a fost una excelentă pe final de Turul Franței. De atunci, batavul a continuat să progreseze, astfel că nu poate să fie altfel decât mulțumit de nivelul la care se află în prezent.
"Sunt acolo unde vreau să fiu din punct de vedere al formei. Rulez foarte bie și mă simt mai puternic cu fiecare săptămână care trece. Sper să ating în Vuelta vârful de formă. Dacă nu se va întâmpla așa, la anul cu siguranță că voi fi acolo unde îmi doresc", a mai spus Dumoulin.
Vuelta, care a fost redusă la 18 etape din cauza pandemiei, va porni la drum, în direct pe Eurosport, pe 20 octombrie, din Țara Bascilor. Vom avea foarte puține etape de plat, un singur contratimp, dar o mulțime de etape montane, multe dintre ele cu final în cățărare. Vom ajunge pe Tourmalet, Angliru și Alto de la Covatilla, cățărări legendare. Cel puțin acesta este planul, pentru că e posibil ca organizatorii să fie nevoiți să modifice traseul, în funcție de vreme. Pe Tourmalet, de exemplu, a nins în această săptămână.
Pe lângă Dumoulin și Roglic, Jumbo Visma va mai aduce în Vuelta un cățărător extrem de puternic: Sepp Kuss, care a impresionat cu trena dusă în Le Tour. Lor li se va adăuga și Robert Gesink, un alt locotenent extrem de puternic.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
19/08/2022 LA 18:42