Ultima etapă din această ediție a Turului Spaniei dedicată exclusiv sprinterilor nu putea să se termine altfel decât cu o luptă la finish între cei mai rapizi oameni din pluton. Evadarea zilei a fost una firavă, formată din doar 3 rutieri: Alvaro Cuadros (Caja Rural), Diego Rubio (Burgos) și Luis Angel Mate (Euskatel).
Pe fondul unui vânt lateral destul de puternic, unele echipe au încercat crearea unei borduri în pluton. Mișcarea nu a avut succes, dar accelerarea a fost suficientă pentru ca avansul evadării să fie anihilat, cei 3 atacanți ai zilei fiind ajunși cu circa 60 de kilometri înainte de finish.
Ulterior, au mai existat câteva tentative de atac, dar echipele sprinterilor nu au mai permis nimănui să plece și totul s-a decis la sprint masiv.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30

Florian Senechal, prima victorie a carierei într-un mare tur

După abandonul lui Jasper Philipsen (câștigător a 2 etape), marela favorit la sprint era Fabio Jakobsen (Deceuninck), mai ales că unul dintre oamenii care îi puteau pune probleme, Arnaud Demare (Groupama FDJ), nu s-a putut baza pe lansatorul său Jacoppo Guarnieri, care a abandonat și el.
Din păcate pentru olandez, o problemă mecanică l-a împiedicat să participe la sprin, dar acest lucru nu a fost o problemă pentru Deceunick. Formația belgiană a controlat ostilitățile pe final și Florian Senechal a fost cel care a sprintat, învingându-l cu un vârf de roată pe Matteo Trentin (UAE Team Emirates). Pe poziția a 3-a s-a clasat Alberto Dainese (DSM).
Așadar, Florian Senechal a obținut victoria carierei, prima într-un mare tur, lucru la care rutierul de 28 de ani nici măcar nu spera înaintea acestei ediții de Vuelta, el jucând în mod normal doar rolul de lansator.
Oamenii din fruntea clasamentului general au ajuns în siguranță la finish și sunt așteptați să iasă la rampă în week-end.
Mâine urmează prima etapă cu finsih în cățărare din acestă săptămână. Traseul de 165,7 kilometri cuprinde 2 cățărări repertoriate până la finalul de pe Pico Villuercas (14,4 kilometri / 6,3%), astfel că sunt șanse să avem parte de artificii din partea pretendenților la podiumul general.

Vuelta 2021 | Profilul etapei a 14-a, care se v termina pe Pico Villuercas

Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48
Turul Spaniei
Magnus Cort, hattrick în Vuelta 2021! Danezul s-a impus după un sprint redus în etapa a 19-a
03/09/2021 LA 15:04