Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Deceuninck câștigă cu orice rutier! Florian Senechal, victoria carierei în etapa a 13-a din Vuelta

Nicu Savin

Actualizat 27/08/2021 la 18:50 GMT+3

Florian Senechal a câștigat impresionant etapa a 13-a din Vuelta. Francezul a devenit din mers sprinterul celor de la Deceuninck, după ce Fabio Jakobsen a spart în ultimul kilometru, și rutierul de 28 de ani nu a dezamăgit, învingându-i pe Matteo Trentin și Alberto Dainese.

Florian Sénéchal

Credit imagine: Getty Images

Ultima etapă din această ediție a Turului Spaniei dedicată exclusiv sprinterilor nu putea să se termine altfel decât cu o luptă la finish între cei mai rapizi oameni din pluton. Evadarea zilei a fost una firavă, formată din doar 3 rutieri: Alvaro Cuadros (Caja Rural), Diego Rubio (Burgos) și Luis Angel Mate (Euskatel).
Pe fondul unui vânt lateral destul de puternic, unele echipe au încercat crearea unei borduri în pluton. Mișcarea nu a avut succes, dar accelerarea a fost suficientă pentru ca avansul evadării să fie anihilat, cei 3 atacanți ai zilei fiind ajunși cu circa 60 de kilometri înainte de finish.
Ulterior, au mai existat câteva tentative de atac, dar echipele sprinterilor nu au mai permis nimănui să plece și totul s-a decis la sprint masiv.

Florian Senechal, prima victorie a carierei într-un mare tur

După abandonul lui Jasper Philipsen (câștigător a 2 etape), marela favorit la sprint era Fabio Jakobsen (Deceuninck), mai ales că unul dintre oamenii care îi puteau pune probleme, Arnaud Demare (Groupama FDJ), nu s-a putut baza pe lansatorul său Jacoppo Guarnieri, care a abandonat și el.
Din păcate pentru olandez, o problemă mecanică l-a împiedicat să participe la sprin, dar acest lucru nu a fost o problemă pentru Deceunick. Formația belgiană a controlat ostilitățile pe final și Florian Senechal a fost cel care a sprintat, învingându-l cu un vârf de roată pe Matteo Trentin (UAE Team Emirates). Pe poziția a 3-a s-a clasat Alberto Dainese (DSM).
Așadar, Florian Senechal a obținut victoria carierei, prima într-un mare tur, lucru la care rutierul de 28 de ani nici măcar nu spera înaintea acestei ediții de Vuelta, el jucând în mod normal doar rolul de lansator.
Oamenii din fruntea clasamentului general au ajuns în siguranță la finish și sunt așteptați să iasă la rampă în week-end.
Mâine urmează prima etapă cu finsih în cățărare din acestă săptămână. Traseul de 165,7 kilometri cuprinde 2 cățărări repertoriate până la finalul de pe Pico Villuercas (14,4 kilometri / 6,3%), astfel că sunt șanse să avem parte de artificii din partea pretendenților la podiumul general.
picture

Vuelta 2021 | Profilul etapei a 14-a, care se v termina pe Pico Villuercas

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo