Etapa a 19-a din Vuelta a început cu aproape 35 de kilometri de continuă urcare, cu foarte puține porțiuni de coborâre, astfel că plutonul s-a rupt încă din start. Cum panta nu a fost atât de abruptă, plutonul nu a dat distanță prea mare, find foarte puțini rutieri care au rămas definitiv în urmă.
Printre aceștia s-a numărat și Fabio Jakobsen, astfel că celelalte echipe care mai aveau oameni buni la sprint au simțit miros de sânge și au tras după evadare. Cu aproximativ 10 kilometri înainte de finish, doar 7 oameni mai erau în grupul fruntaș (Andrea Bagiolli, Magnus Cort, Lawson Craddock, Anthony Roux, Andreas Kron, QuinnSimmons și Rui Oliveira), iar aceștia aveau numai jumătate de minut avans față de pluton.

Magnus Cort, a 3-a victorie în Vuelta 2021

Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
Oarecum surprinzător, acest avans a fost păstrat până la finish și învingătorul a fost stabilit după un sprint redus. Cei de la Education Nippo au avut avantaj numeric în acel grup și au gestionat impecabil finalul. Lawson Craddock a tras în față pentru ca plutonul să nu vină din spate și să fure victoria, iar Magnus Cort s-a poziționat în spatele grupului și a sprintat la momentul oportun, câștigând clar, cu jumătate de bicicletă avans în fața lui Rui Oliveira (UAE) și Quinn Simmons (Trek Segafredo), care au completat podiumul.
Aceasta a fost a 3-a victorie a danezului la această ediție din Vuelta, egalându-l astfel pe Fabio Jakobsen, care s-a impus și el tot în 3 etape.
Între favoriți nu s-au creat ecarturi după runda de ai, de notat poate fiind doar abandonul lui Louis Meintjes (Intermarche), care ocupa locul 10 în ierarhia generală.
Penultima etapă din Vuelta va fi din nou una prielnică evadării, dar și una care poate definitiva în mare clasamentul general, ținând cont că ultima rundă va fi una de contratimp. Patru cățărări repertoriate vor fi pe traseu, iar finish-ul va fi pe Alto Castro de Herville, o ascensiune de 9,7 kilometri, cu o pantă medie de 4,7%, astfel că rutierii care mai au un dram de energie vor putea tranșa lucrurile în favoarea lor.
Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48
Turul Spaniei
"Superman" Lopez, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Roglic și-a păstrat ușor tricoul roșu
02/09/2021 LA 15:44