Fiind vorba despere cea mai plată etapă din această ediție a Turului Spaniei, doar echipele pro-continentale și-au trimis oameni în evadare. Pelayo Sanchez (Burgos PH), Mikel Asparren (Euskatel Euskadi) și Oier Lazkano (Caja Rural) au fost cei 3 oameni care au animat cursa, dar șansele acestora de a ajunge în această formulă la finish au fost nule.
Avansul atacanților a fost la un moment dat de 7 minute, dar plutonul a rulat în așa fel încât să-i ajugă pe aceștia la momentul oportun. Pelayo Sanchez s-a rupt din evadare cu aproximativ 40 de kilometri înainte de final, iar celași lcuru s-a întâmplat și cu Mikel Azparren când mai erau circa 20 de kilometri de parcurs.
De unul singur în față, Oier Lozkano a încercat să se autodepășească, dar a fost nevoit să se mulțumească cu titlul de cel mai combativ rutier al etapei, fiind ajuns cu 15 kilometri înainte de finish.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30

Jasper Philipsen, a 2-a victorie în Vuelta 2021

Prognoza meteo pentru această zi anunța vânt lateral în ultimii 40 de kilometri, astfel că echipele oamenilor de general au fost mai mereu în fruntea plutonului, pentru ca nu cumva liderii să fie surprinși de crearea eventualelor borduri.
Vântul nu a bătut suficient de tare încât să se facă diferențe, dar o căzătură masivă petrecută cu 11 kilometri înainte de final a creat haos în pluton. Dintre oamenii de general care au suferit în urma căzăturii, Romain Bardet (DSM) a fost cel mai afectat, el pierzând peste 5 minute în raport cu rivalii săi. De asemenea, deținătorul tricoului roșu, Rein Taaramae, a fost prins și el în ambuscadă și nu a mai putut reveni până la final.
Plutonul s-a regrupat în mare măsură și totul s-a decis la sprint. Alpecin Fenix a controlat categoric ultimii 3-4 kilometri, iar Jasper Philipsen a livrat o nouă victorie de etapă, el câștigând cu o bicicletă avans față de Fabio Jakobsen (Deceuninck) și Alberto Dainese (DSM), ocupanții locurilor 2 și 3.
Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2021/08/18/3203217.jpg
Așadar, Jasper Philipsen bifează a 2-a sa victorie la această ediție a Turului Spaniei și de mâine va purta și tricoul verde, fiind lider în clasamentul pe puncte.
În urma faptului că Taaramae a pierdut timp prețios, tricoul roșu va fi pe umerii lui Kenny Elissonde (Trek Segafredo), care a ajuns în siguranță la final. Avansul acestuia față de Primoz Roglic este de numai 5 secunde, astfel căs slovenul ar putea reveni pe primul loc la general chiar după runda de mâine.
Etapa a 6-a va fi una extrem de interesantă. Traseul de 153,8 kilometri va fi într-o continuă coborâre în prima sa jumătate, cu câteva porțiuni de urcare ușoară, iar apoi rutierii vor rula pe plat până aproape de final. Etapa se va încheia însă pe Alto de la Montana de Cullera, o cățărare scurtă (1,9 kilometri), dar cu o pantă foarte medie de 8,7 % (maximul ajunge la 12%), astfel că e de așteptat ca rutierii puternici și explozivi să lupte pentru victorie.

Profilul etapei a 6-a din Vuelta

Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48
Turul Spaniei
Magnus Cort, hattrick în Vuelta 2021! Danezul s-a impus după un sprint redus în etapa a 19-a
03/09/2021 LA 15:04