Etapa a 7-a din Vuelta a fost una extrem de animată de la început până la sfârșit. O evadare de 6 oameni (3 de la DSM) s-a format după prima din cele 6 cățărări ale zilei, dar ulterior au existat mai multe atacuri din pluton și practic acesta s-a împărțit în două.
30 de oameni s-au desprins de pluton, ceea ce a făcut ca spectacolul să fie garantat în continuare. Pe cea de-a 4-a ascensiune a zilei, Puerto el Collao, Pavel Sivakov (Ineos), Michael Storer (DSM) și Lawson Craddock (Edication Nippo) s-au desprins din grupul fruntaș și au pus repede 1 minut între ei și urmăritori.
Lucruri extrem de intersante au avut loc și în grupul favoriților, unde cei de la Ineos au încercat să-l atace pe Roglic. Alejandro Valverde a forțat și el, dar ibericul a fost neatent pe coborârea de pe Puerto el Collao și a suferit o căzătură oribilă. Inițial, rutierul celor de la Movistar s-a urcat din nou pe bicicletă și a dat impresia că poate continua, dar apoi a fost nevoit să renunțe, rănile suferite fiind prea dure. Valverde a fost al doilea nume cu rezonanță care a abandonat astăzi, după ce mai devreme declarare forfait și Hugh Carthy (Education Nippo).
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56

Alejandro Valverde a suferit o căzătură oribilă în Vuelta, pe o coborâre foarte periculoasă

Vuelta 2021 | Michael Storer s-a impus din evadare în etapa a 7-a

După căzătura lui Valverde, Miguel Angel Lopez a încercat și el să iasă la rampă, dar Roglic s-a ținut cu ușurință de el și apoi lucrurile s-au calmat în grupul favoriților, evadarea creându-și un avans de peste 5 minute.
Lawson Craddock nu a rezistat în frunte alături de Sivakov și Storer, dar celor doi li s-au alăturat Carlos Verona (Movistar) și Andreas Kron (Lotto Soudal). Pe cățărare finală, Balcon de Alicante (8,4 kilometri cu o pantă medie de 6,4%), Verona a fost primul care a forțat, dar atacul său nu a fost foarte convingător. Mult mai puternic s-a dovedit Michael Storer, care atunci când a accelerat s-a desprins repede de colegii săi de evadare.
Sivakov și Verona au creat o alianță în urmărirea lui Storer, dar totul a fost în zadar, australianul mergând într-un ritm excelent până la finish și obținând astfel cea mai importantă victorie a carierei. De altfel, australianul de 24 de ani mai câștigase o singură etapă de când a trecut la profesioniști, chiar în acest an, în Tour de l'Ain, competiție unde s-a impus și la general. Locul doi i-a revenit lui Carlos Verona, iar pe locul 3 a terminat Pavel Sivakov.
Pentru Storer, victoria de azi a fost și un fel de a le mulțumi celor de la DSM (fostă Sunweb), echipă pentru care a concurat în ultimii 4 ani, dar de care se va despărți la finalul acestui sezon, el semnând deja un contract pe 2 ani cu Groupama FDJ.
Primoz Roglic a dat impresia că vrea din nou să cedeze șefia clasamentului general, dar un atac dat de Simon Yates pe cățărarea finală l-a forțat pe sloven să țină ritmul și astfel diferența față de oamenii din față a scăzut repede. În final, grupul favoriților a ajuns la 3 minute și 33 de secunde de învingător, suficient ca tricoul roșu să rămână pe umerii lui Roglic, care are numai 8 secunde peste Felix Groschartner în ierarhia generală.
Clasament general după etapa a 7-a
https://i.eurosport.com/2021/08/20/3204259.jpg
Mâine urmează o nouă etapă dedicată sprinterilor. Traseul de 173 de kilometri dintre Santa Pola și La Manga del Mar Menor are totuși 2 cățărări scurte, nerepertoriate, în a 2-a sa parte, astfel că cei mai rapizi oameni din pluton trebuie să fie atenți, pentru că dacă vor pierde timp acolo, va fi greu să revină.

Profilul etapei a 8-a din Vuelta

Turul Franței
Turul Franței 2021 | Doi mari favoriți și doi outsideri extrem de periculoși. Ce ne așteaptă
24/06/2021 LA 11:15
Ciclism
Ce ne așteaptă în acest weekend, în Giro! Două etape cu final în cățărare, în Apenini
14/05/2021 LA 10:05