Etapa a 7-a din Vuelta a fost una extrem de animată de la început până la sfârșit. O evadare de 6 oameni (3 de la DSM) s-a format după prima din cele 6 cățărări ale zilei, dar ulterior au existat mai multe atacuri din pluton și practic acesta s-a împărțit în două.
30 de oameni s-au desprins de pluton, ceea ce a făcut ca spectacolul să fie garantat în continuare. Pe cea de-a 4-a ascensiune a zilei, Puerto el Collao, Pavel Sivakov (Ineos), Michael Storer (DSM) și Lawson Craddock (Edication Nippo) s-au desprins din grupul fruntaș și au pus repede 1 minut între ei și urmăritori.
Lucruri extrem de intersante au avut loc și în grupul favoriților, unde cei de la Ineos au încercat să-l atace pe Roglic. Alejandro Valverde a forțat și el, dar ibericul a fost neatent pe coborârea de pe Puerto el Collao și a suferit o căzătură oribilă. Inițial, rutierul celor de la Movistar s-a urcat din nou pe bicicletă și a dat impresia că poate continua, dar apoi a fost nevoit să renunțe, rănile suferite fiind prea dure. Valverde a fost al doilea nume cu rezonanță care a abandonat astăzi, după ce mai devreme declarare forfait și Hugh Carthy (Education Nippo).
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48

Alejandro Valverde a suferit o căzătură oribilă în Vuelta, pe o coborâre foarte periculoasă

Vuelta 2021 | Michael Storer s-a impus din evadare în etapa a 7-a

După căzătura lui Valverde, Miguel Angel Lopez a încercat și el să iasă la rampă, dar Roglic s-a ținut cu ușurință de el și apoi lucrurile s-au calmat în grupul favoriților, evadarea creându-și un avans de peste 5 minute.
Lawson Craddock nu a rezistat în frunte alături de Sivakov și Storer, dar celor doi li s-au alăturat Carlos Verona (Movistar) și Andreas Kron (Lotto Soudal). Pe cățărare finală, Balcon de Alicante (8,4 kilometri cu o pantă medie de 6,4%), Verona a fost primul care a forțat, dar atacul său nu a fost foarte convingător. Mult mai puternic s-a dovedit Michael Storer, care atunci când a accelerat s-a desprins repede de colegii săi de evadare.
Sivakov și Verona au creat o alianță în urmărirea lui Storer, dar totul a fost în zadar, australianul mergând într-un ritm excelent până la finish și obținând astfel cea mai importantă victorie a carierei. De altfel, australianul de 24 de ani mai câștigase o singură etapă de când a trecut la profesioniști, chiar în acest an, în Tour de l'Ain, competiție unde s-a impus și la general. Locul doi i-a revenit lui Carlos Verona, iar pe locul 3 a terminat Pavel Sivakov.
Pentru Storer, victoria de azi a fost și un fel de a le mulțumi celor de la DSM (fostă Sunweb), echipă pentru care a concurat în ultimii 4 ani, dar de care se va despărți la finalul acestui sezon, el semnând deja un contract pe 2 ani cu Groupama FDJ.
Primoz Roglic a dat impresia că vrea din nou să cedeze șefia clasamentului general, dar un atac dat de Simon Yates pe cățărarea finală l-a forțat pe sloven să țină ritmul și astfel diferența față de oamenii din față a scăzut repede. În final, grupul favoriților a ajuns la 3 minute și 33 de secunde de învingător, suficient ca tricoul roșu să rămână pe umerii lui Roglic, care are numai 8 secunde peste Felix Groschartner în ierarhia generală.
Clasament general după etapa a 7-a
https://i.eurosport.com/2021/08/20/3204259.jpg
Mâine urmează o nouă etapă dedicată sprinterilor. Traseul de 173 de kilometri dintre Santa Pola și La Manga del Mar Menor are totuși 2 cățărări scurte, nerepertoriate, în a 2-a sa parte, astfel că cei mai rapizi oameni din pluton trebuie să fie atenți, pentru că dacă vor pierde timp acolo, va fi greu să revină.

Profilul etapei a 8-a din Vuelta

Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56